NMF arrangerer flere NM hvert år både for voksenkorps, skolekorps og drill. I forbindelse med Landsfestivalen i Bergen 28.juni – 1.juli, er NM for skolekorps lagt til byen, både for brass band og janitsjarkorps.

I år er det rekordstor deltagelse på NM skolekorps, også fra NMF Hedmark/Oppland. Korpsene er godt fordelt på de ulike divisjonene, og felles for alle er at de reiser til vestlandshovedstaden med forventninger og stolthet over det de skal presentere for publikum og dommere.

Hammartun Skolekorps deltok i sitt aller første NM for skolekorps i 2016 i Larvik. Dette ble en svært positiv opplevelse for musikantene, støtteapparatet og dirigent. Korpset har siden vedtatt at de skal delta på NM annethvert år. Flertallet av årets deltagere var også med for to år siden, så de eldre viderefører en god  innstilling over på de unge og uerfarne nye musikantene, slik at det denne gangen også forhåpentlig vil gi korpset noe av den samme positive opplevelsen som ved sitt første NM.  Dette mener vi er et av flere prosjekter som vil bygge et godt miljø og en god øvingskultur i korpset, forteller dirigent Erik Sørlien.

Dokka Skolekorps deltok også  i NM i 2016, og hele arrangementet og turen var en stor opplevelse. Korpset bruker NM som et musikalsk mål å jobbe mot, men har ingen konkrete ambisjoner om plassering, derimot er fokuset på tilbakemelding fra dommerne det viktigste. Å dra på NM er en av mange sosiale aktiviteter korpset deltar på for å styrke miljøet og knytte bånd på tvers av alder og kjønn, i følge dirigent Sigrunn Granseth.

Dirigent Ingunn Martinsen i Raufoss Skolekorps sier dette om forberedelsene i sitt korps: Vi er i ganske god rute synes jeg, selv om det blir noe frafall pga. leirskoler og div. skolearrangementer.
Vi har satt i gang med en øvingslotto(konkurranse) for å motivere til mer egenøving, og vi hadde første premiering siste uka i mai. Dette ser ut til å fungere bra. Vi har jo en ung besetning nå, og de yngre er veldig spente på NM. Men; VI GLEDER oss.

Bøverbru/Eina skolekorps og KBN skolekorps har de siste fem årene samarbeidet om deltagelse i H/O-mesterskapet, og skal i år også delta som ett korps på NM, her er noen av medlemmenes tanker om det å reise til Landsfestivalen og Norgesmesterskapet

Tanker om NM skolekorps

NMF Hedmark/Oppland ønsker god tur og lykke til alle sine deltagende korps:
2. divisjon janitsjar: Dokka skolekorps, Moelv skolemusikkorps/Furnes skolemusikkorps, Vardal skolekorps
3. divisjon janitsjar: Hoff jente-og guttekorps/Kolbu jente-og guttemusikkorps, Bøverbru/Eina skolekorps-KBN skolekorps, Raufoss skolekorps, Hammartun skolekorps
3.divisjon brass band: Brøttum skolekorps, Fredheim skolekorps
4.divisjon janitsjar: Kringsjå skolemusikk, Fåberg skolemusikk

Les mer om Landsfestivalen her
Se fullstendig spillerekkefølge for alle janitsjarkorpsene her
Se fullstendig spillerekkefølge for alle brass bandene her