Festivalprogram

Korps i fokus

Korpsene står i sentrum når vi skal feire at Norges Musikkorps Forbund er 100 år og at det er Musikkorpsenes år. Landsfestivalen er det største arrangementet i jubileumsåret og går av stabelen i Bergen. Her er alle korps invitert til å sette sitt preg på byen – det skal synes at Norge er fullt av flotte korps!

Hvem kommer?

Her er plass til alle: musikanter, aspiranter, drillere, dirigenter, ledere og andre interesserte i alle aldre.

Garden kommer. Det gjør også Brazz Brothers,  Markus Bailey, Ole Edvard Antonsen, Sjøforsvarets Musikkorps, Tine Thing Helseth, Bicycle Showband Crescendo og Eikanger-Bjørsvik Musikklag.

Foto: Ole Kristian Olsen/Fotogruppen.no

Foto: Ole Kristian Olsen/Fotogruppen.no

Dette kan du oppleve

Vi gjentar suksessen fra landsfestivalen i Trondheim med aspirantfabrikken sammen med Brazz Brothers. Det blir musikerfest på Bergenhus med konsert og aktiviteter, store konserter på Torgallmenningen og i Johanneskirken, 100 trompeter på Torgallmenningen og Fløyen, byspillinger med alle deltakerkorps, en egen jubilumsklang hvor alle korpsene starter spillingen i smitt og smau og samles på Torgallmenningen og tattoo på Brann Stadion. På programmet står også NM for skolekorps, janitsjar og brass i Grieghallen samt drill i Sotra Amfi.

Til Landsfestivalen 2018 kommer også Richard Bazarnik med en 3000 kg tung tromme. Trommen er 10 meter i diameter og skal stå på Festplassen i Bergen under festivalen. Richard Bazarnik er fra Polen, og reiser verden rundt med trommen og lager show og underholdning som involverer publikum.

Tre tonn tung tromme

Denne tre tonn tunge trommen vil stå på Festplassen i Bergen!

NM for skolekorps og drill

I forbindelse med Landsfestivalen 2018 inviteres det også til NM skolekorps brass og janitsjar, samt NM korpsdrill.

NM skolekorps brass og janitsjar blir i Grieghallen 28. – 30. juni, mens NM korpsdrill gjennomføres i Sotra Arena 28. juni – 1. juli.

Alle som vil delta i NM melder seg på i påmeldingsskjema for festivalen. Både de som skal delta på NM og på festivalen, og de som bare skal delta på NM.

 

Se hvor moro det var på Landsfestivalen i Trondheim 2014: 

Kommer du og ditt korps til Bergen neste år? #korps2018