Festivalprogram

Billetter til konsertene på billettservice:
Garden, Johanneskirken 28.06. kl 21:00, kr 300,-
Garden, Johanneskirken 28.6. kl 23:00, kr 300,-
Sjøforsvaret og Tine Thing Helseth, Johanneskirken 29.06. kl 23:00, kr 300,-
Manger Musikklag og Felix Peikli, Johanneskirken 30.06. kl 21:00, 300,-
Prinsens Musikkorps (DK) og Ole Edvard Antonsen, Johannekirken 30.06. kl 23:00 kr 300,-
Bergen Tattoo, Fana stadion 01.07. kl 16:00 (gratis for festivaldeltakere), kr 300,- for andre
Bergensfest er inkludert for deltakere, for andre som vil følge med kr 200,-. Bestilles via korpsets påmelding i korpsdrift.no eller ved inngangen
Det selges også billetter ved inngangen på alle arrangementene.

Billetter til NM i Grieghallen, Hotell Ørnen og Sotra Arena selges kun ved inngangen (gratis for NM og festivaldeltakere)
– Alle dager 300,-
– en dag 150,-
– Barn under 12 år kr 100,- uansett

Korps i fokus

Korpsene står i sentrum når vi skal feire at Norges Musikkorps Forbund er 100 år og at det er Musikkorpsenes år. Landsfestivalen er det største arrangementet i jubileumsåret og går av stabelen i Bergen. Her er alle korps invitert til å sette sitt preg på byen – det skal synes at Norge er fullt av flotte korps!

Hvem kommer?

260 korps fra hele landet, og:

Brazz Brothers, magikeren Guilherme Curty,  Markus Bailey, Ole Edvard Antonsen, Mathea-Mari Glittenberg, Ole Edvard Antonsen,Tine Thing Helseth, Felix Peikli, Vidar Magnussen og The Main Level. I tillegg hat vi gleden av å ha med oss Bicycle Showband Crescendo, Garden, Dragefjellets Musikkorps, Skjold Nesttun Janitsjar, Sjøforsvarets Musikkorps, Regent Brass London, Manger Musikklag, Prinsens Musikkorps (DK) og Eikanger-Bjørsvik Musikklag.

Dette kan du oppleve

Torsdag braker det løs med fanfare fra 100 trompetister  fra Fløyen med Ole Edvard Antonsen i spissen , og med påfølgende konsert fra hovedscenen på Torgallmenningen. Konserten ledes av Markus Bailey sammen med Dragefjellets Musikkorps og  artister som blant andre Tine Thing Helseth og Mathea-Mari Glittenberg. Fredag og lørdag  blir det aspirantfabrikk med Brazz Brothers, samt byspillinger i smitt og smau i Bergen by, musikerfest, premiekonsert for  skolekorps som deltar i NM og mye mer. Bergen skal fylles med herlig korpsmusikk i alle kriker og kroker, både inne og ute. For mer detaljert informasjon om innhold for landsfestivalen kan du sjekke ut programmet vårt.

På programmet står også NM for skolekorps, janitsjar og brass i Grieghallen samt drill i Sotra Amfi. Festivalen avsluttes med urfremføring av «Jubileumsklangen» (Torstein Aagaard-Nilsen) og tattoo på Fana Stadion.

Noter for jubileumsklangen

Til Landsfestivalen 2018 kommer også Richard Bazarnik med en 3000 kg tung tromme. Trommen er 10 meter i diameter og skal stå på Festplassen i Bergen under festivalen. Richard Bazarnik er fra Polen, og reiser verden rundt med trommen og lager show og underholdning som involverer publikum.

Aspirantfabrikken er for de som ikke har spilt veldig lenge og ikke er i hovedkorpset. Brazz Brother lager en feiende flott konsert for disse på Torgallmenningen. De som melder seg på blir inndelt i grupper og det holdes 3 konserter fredag og lørdag.  Her er zip-filer med noter for nedlasting. Notene skal læres utenat, det gjør seg best på scenen:

Knertebært`n Parts
Homecoming Song Parts

 

Tre tonn tung tromme

Denne tre tonn tunge trommen vil stå på Festplassen i Bergen!

Som festivaldeltaker har du gratis adgang til aspirantfabrikken, tattoo, Bergenhus, NM og selvfølgelig alt på Torgalmenningen og det som ellers er utendørs. Dere får også være med på byspillinger og jubileumsklangen søndag formiddag.

NM for skolekorps og drill

NM for skolekorps brass og janitsjar blir på Scandic Ørnen og i Grieghallen. NM korpsdrill vil foregå i Sotra Arena.

 

Se hvor moro det var på Landsfestivalen i Trondheim 2014: 

Kommer du og ditt korps til Bergen neste år? #korps2018