Festivalprogram

Billetter til nattkonserter i Johanneskirken, Tattoo på Fana Stadion og NM

Hvem kommer til Landsfestivalen?

260 korps fra hele landet, og:

Brazz Brothers, magikeren Guilherme Curty,  Markus Bailey, Ole Edvard Antonsen, Mathea-Mari Glittenberg, Ole Edvard Antonsen,Tine Thing Helseth, Felix Peikli, Vidar Magnussen og The Main Level. I tillegg hat vi gleden av å ha med oss Bicycle Showband Crescendo, Garden, Dragefjellets Musikkorps, Skjold Nesttun Janitsjar, Sjøforsvarets Musikkorps, Regent Brass London, Manger Musikklag, Prinsens Musikkorps (DK) og Eikanger-Bjørsvik Musikklag.

Dette kan du oppleve

Torsdag braker det løs med fanfare fra 100 trompetister  fra Fløyen med Ole Edvard Antonsen i spissen , og med påfølgende konsert fra hovedscenen på Torgallmenningen. Konserten ledes av Markus Bailey sammen med Dragefjellets Musikkorps og  artister som blant andre Tine Thing Helseth og Mathea-Mari Glittenberg. Fredag og lørdag  blir det aspirantfabrikk med Brazz Brothers, samt byspillinger i smitt og smau i Bergen by, musikerfest, premiekonsert for  skolekorps som deltar i NM og mye mer. Bergen skal fylles med herlig korpsmusikk i alle kriker og kroker, både inne og ute. For mer detaljert informasjon om innhold for landsfestivalen kan du sjekke ut programmet vårt.

På programmet står også NM for skolekorps, janitsjar og brass i Grieghallen samt drill i Sotra Amfi. Festivalen avsluttes med urfremføring av «Jubileumsklangen» (Torstein Aagaard-Nilsen) og tattoo på Fana Stadion.

Noter for jubileumsklangen

Se instruksjonsvideo av jubileumsklangen med Torstein Aagard-Nilsen:

Til Landsfestivalen 2018 kommer også Richard Bazarnik med en 3000 kg tung tromme. Trommen er 10 meter i diameter og skal stå på Festplassen i Bergen under festivalen. Richard Bazarnik er fra Polen, og reiser verden rundt med trommen og lager show og underholdning som involverer publikum.

Aspirantfabrikken er for de som ikke har spilt veldig lenge og ikke er i hovedkorpset. Brazz Brother lager en feiende flott konsert for disse på Torgallmenningen. De som melder seg på blir inndelt i grupper og det holdes 3 konserter fredag og lørdag.  Her er zip-filer med noter for nedlasting. Notene skal læres utenat, det gjør seg best på scenen:

Knertebært`n Parts
Homecoming Song Parts

 

Tre tonn tung tromme

Denne tre tonn tunge trommen vil stå på Festplassen i Bergen!

Som festivaldeltaker har du gratis adgang til aspirantfabrikken, tattoo, Bergenhus, NM og selvfølgelig alt på Torgalmenningen og det som ellers er utendørs. Dere får også være med på byspillinger og jubileumsklangen søndag formiddag.

Skulle du ønske å ta en tur på Akvariet i Bergen, VilVite-senteret eller AdO arena, kan du se spesialpriser for Landsfestivalen her.

NM for skolekorps og drill

NM for skolekorps brass og janitsjar blir på Scandic Ørnen og i Grieghallen. NM korpsdrill vil foregå i Sotra Arena.