– Vi ser på korpskonkurransen som en spennende utfordring. Ikke bare fordi det er et bra arrangement, men mest av alt tilfører det oss en god øveperiode for å utvikle musikalske ferdigheter, understreker styremedlem Jon Arne Häll. 
– Samtidig gleder korpsets musikanter seg til å møte ungdommer og barn fra de andre deltakerkorpsene.

Påmelding til DM 2023 her

I 2022 var vi tilbake til det som føltes som en normal konkurranse-tilstand, og det var stor gjensynsglede blant korpsene.

– Hvordan har Sarpsborg Jente- og Guttekorps det nå, «på andre siden» av pandemien?
– Korpset greide å opprettholde relativt god kontakt gjennom hele korona perioden gjennom aktivt bruk av Teams, Zoom og liknende, forteller Häll.
– Dette ser vi at betaler seg nå. Vi har en stabil besetning i hovedkorpset med mer enn 30 musikanter og en relativt god aldersspredning, samt 15 musikanter i juniorkorpset, samt 10 aspiranter.

Tradisjonell oppkjøring

Korpset er ikke i konkurranse-modus ennå, men etter nyttår braker det løs:
– Det blir nok en «vanlig» oppkjøring med fellesøvelser to ganger i uka, samt to forberedende helgesamlinger der vi gjerne har én dag med gruppeundervisning, avslører Häll.
– Det blir nok litt spesielt i år, da vi har en ny dirigent for hovedkorpset i denne perioden. Christer Elnes blir prosjektdirigent da vår faste dirigent er i permisjon etter at hun fikk barn.

Häll tror korpset gleder seg:
– Spenningen under premieutdelingen er et høydepunkt for alle!

Vi ønsker SJG lykke til med forberedelsene!