Det var ulidelig spennende da tredjeplass og andreplass var lest opp. Det betydde enten seier eller fjerde- eller femteplass til korpset fra Åsane i Bergen. Det ble seier, og Mina Kallekleiv og Leah Buanes på scenen jublet og gren om hverandre.

– Dette kjennes utrolig godt ut, men jeg vet ikke om det helt har gått opp for oss ennå, sier korpsets leder, Ingunn Bratland.

Hjem å øve

På selveste 1. mai kl 10 inntok Tertnes Skoles Musikkorps scenen i Lille i Frankrike. Korpset stilte i Development Section sammen med fire andre korps, og det var en glad gjeng som kunne pakke instrumentene i koffertene etter endt dyst.

– Det er i grunnen bare å reise hjem og øve til NM skolekorps, sier Celine Gjendemsjø (18) på kornett. Hun likte best pliktnummeret, et stykke som dirigent Jan Egil Jørgensen beskrev som relativt greit teknisk, men utfordringen var å få frem musikaliteten i stykket.

– Greide dere det?

– Ja, jeg synes det. Han har akkurat avsluttet intervjuet med 4barsrest sammen med tre av musikerne i korpset.

KJENDISER: Her blir tre av musikerne og dirigent Jan Egil Jørgensen intervjuet av Iwan Fox i 4barsrest.

KJENDISER: Her blir tre av musikerne og dirigent Jan Egil Jørgensen intervjuet av Iwan Fox i 4barsrest.

Norsk musikk

Når et norsk skolekorps reiser til EM har de selvsagt noe norsk musikk med seg i bagasjen. Tertnes spilte Norwegian Dance av Torstein Aagaard-Nilsen.  Med seg i salen hadde korpset en solid heiagjeng. De ga absolutt lyd fra seg og fikk med seg resten av publikum på stående ovasjoner da de var ferdige med sin fremførelse.

Fornøyd trio

De tre jentene Celine Gjendemsjø (18), Sofie Øyan (15) og Astrid Lund (16) var alle tre godt fornøyd med innsatsen. En skødd blir nevnt, men de andre blåser det bort.

– Vi spiller i Tertnes Brass i tillegg, sier de i kor.

– Nå skal vi høre en del korps, så er det festkonsert og premieutdeling. Så tror jeg det skal være en fest i kveld, før vi reiser hjem i morgen tidlig, sier Celine.

FORNØYD: Celine Gjendemsjø, kornett, Sofie Øian, euphonium og Astrid Lund, horn kunne smile etter endt opptreden

FORNØYD: Celine Gjendemsjø, kornett, Sofie Øian, euphonium og Astrid Lund, horn kunne smile etter endt opptreden

Korpset som sto på scenen i Frankrike har en aldersspredning fra 11 – 19.

– Det er tre som går av for aldersgrensen i år, sier korpsets leder, Ingunn Bratland.

Les om Tertnes sine forberedelser før EM