Tanja måtte ta over RØST på kort varsel, bare uker før deres første samling i 2014.
– Jeg hadde ikke noe særlig forventninger til korpset da jeg først møtte dem, men fra første øving på første samling visste jeg at dette skulle bli en «once in a lifetime»-opplevelse, forteller hun.
– Gruppen var allerede da veldig motiverte og enkle å jobbe med, og det har vært både inspirerende og lærerikt å få jobbe med disse musikantene. De er aldri redde for utfordringer, og kaster seg uredde over musikken.

Dirigenten har stadig latt seg imponere over korpset, og opplever fremdeles at hun lærer mye av å lede RØST.
– Det har vært en gledelig overraskelse å få oppleve hvor fort disse unge menneskene lærer seg svært krevende musikk, og det har tvunget meg til å skjerpe mine egne forberedelser, avslører hun.
– Slik sett må jeg få takke disse ungdommene for å ha lært meg å bli en bedre kunstnerisk leder.

Stor utvikling og nye muligheter
Samlingen i januar, der RØST hadde gjestebesøk av fløytist Kristin Hammerseth, var en stor opplevelse for Tanja.
– Utviklingen fra første samling i oktober 2014 til Sarpsborg-samlingen har nesten vært mirakuløs. Både artikulasjon av forskjellige stilarter, dynamikk og utviklet samspill har blitt markant bedre, forteller hun. Men hun er allikevel ikke «ferdig» med RØST.
– Det er fremdeles mange ting som skal videreutvikles i en ny sesong. Lydbilde, individuell forberedelse, intonasjon og musikkforståelse er ting jeg vil jobbe med videre.

Urpremiere i Sverige
Men først går turen til Gøteborg, for avslutningssamlingen for dagens korps.
– Jeg gleder meg til å dra på tur med denne gruppen, ikke bare fordi jeg tror det blir en flott konsertopplevelse, men bare å være sammen i gruppen borte fra hverdagen. De to konsertene vil bli en kulminasjon etter to års arbeid, med et repertoar som har modnet over tid, lover hun.
– Det blir spennende å få jobbe med ungdommene i koret, og så gleder vi oss selvfølgelig til å få presentere RØST-signaturen!

Gleder seg til neste sesong
Arbeidet med den nye sesongen er allerede godt i gang. Den historiske førsteperioden er over, og et helt nytt korps skal samles. Tanja har allerede begynt å glede seg.
– Jeg har høye forhåpninger for neste sesong. Vi skal videreutvikle RØST-konseptet, med mer tematiske konserter, workshoper og fokusområder i forbindelse med samlingene, og et tettere samarbeid med skolekorpsene, avslører hun.

Les mer om RØST, og meld deg på prøvespill, her

RØST i Sarpsborg