– Disse musikerne har bygd noe fantastisk på disse to årene, gjennom kun syv helger! Et godt organisert, hardt-arbeidende og sosialt korps, med musikalske prestasjoner av høy kvalitet, ramser dirigenten opp.

– Jeg tror hver og en av dem burde være stolte av RØST. De har lært meg mye og virkelig bidratt til å gjøre dette korpset til et Dream Team! Det er nesten vanskelig å beskrive hvor mye disse musikerne har motivert og inspirert meg i løpet av disse to årene, og alt jeg kan si nå er takk, smiler hun.

Stolt dirigent

Räsänen er forståelig nok stolt over regionkorpset.
– På Kongsberg-konserten i januar fikk jeg virkelig føle hva dette bandet er laget av, og det er rent gull! De hadde øvd knallhardt på forhånd, både individuelt og sammen, og klarte å levere musikk i et svært krevende program, forteller hun. Foran et stappfullt kulturhus i Kongsberg leverte RØST varene, og nå gleder Räsänen seg til fortsettelsen:

– Mine forhåpninger til Budapest-turen er selvfølgelig høye. Etter januarsamlingen har forhåpentligvis musikken fått modnet seg, slik at vi bare kan nyte å utføre den i Budapest.

Kulturutveksling og båttur

Korpset har mye å se frem til i Ungarn, avslører Räsänen.
– Vi skal spille på et veldig flott konsertsted, som er den viktigste delen av turen for meg: Å få spille på en flott scene utenfor Norge der vi presenterer norsk musikk internasjonalt. For en ære, smiler hun. I tillegg skal RØST samarbeide med en ung ungarsk fiolinsolist og møte lokale orkestermusikere på en annen konsert.

– Denne typen kulturutveksling er ekstremt viktig, spesielt for unge musikere. I tillegg gleder jeg meg også til å få litt kvalitetstid uten instrumenter med disse fantastiske menneskene, f.eks. på båttur på Donau, forteller dirigenten.

Tanja Räsänen leder RØST med stødig hånd

Klart for prøvespill

Med sesongen på hell er det også tid for å tenke på fremtiden. I september møtes neste kontingent RØST, og i disse dager inviterer vi til prøvespill!

Hvordan er det å prøvespille for RØST?

– Dette er et vanskelig spørsmål. Jeg kan ikke si at man ikke skal være nervøs, for det å være spent er en sentral del av det å være musiker. Kanskje jeg kan si: ikke bry deg om å være nervøs, spør hun. Dirigenten håper mange vil prøvespille.

– Jeg vil ha alle som har lyst til å spille i et korps på høyt musikalsk nivå, med andre entusiastiske musikere på samme alder. Jo flere jo bedre. Prøvespill er også god øvelse for alle musikere, påpeker Räsänen.

Prøvespill er god øvelse

– På et eller annet tidspunkt i ditt musikalske liv vil du komme i lignende situasjoner, og jeg kan love at RØST-prøvespill er et trygt sted å kjenne på prøvespill-følelsene. Og så får du tilbakemelding som jeg håper gir deg noen tips for utviklingen din som musiker, lover hun.

– Vi vil sende deg instruksjoner om hvordan du skal øve i god tid før, så alt du trenger å gjøre er å melde deg på og komme på riktig sted, i riktig tid og være deg selv, smiler dirigenten, og lover:
– Det er ikke noe å være redd for: Vi skal ikke spise deg eller kaste tomater på deg.

Stol på Tanja, og meld deg på prøvespill:
Påmelding og info her

Posted by RØST – Regionkorps Øst on Friday, January 19, 2018