Korpset, som feirer 85 år i år, har arrangert slike konserter siden 1985.
– De første årene hadde vi bare én konsert, men etter få år måtte vi øke til to konserter da pågangen av publikum økte raskt, forteller Jørgen Russwurm, korpsets leder.
– Det er nå 11. gang vi holder Nyttårskonserter i Kolben, og fra første konsert i Kolben tro vi til med tre konserter og vi har fylt salen alle tre konsertene fra første året. Dette er vi mektig stolt av, og det vil si at vi faktisk har hatt over 1000 publikummere inne på konsertene hvert eneste år siden Kolben åpnet!

Gjester trekker publikum
Russwurm og Oppegård Janitsjar lokker med spennende navn på konsertene sine.
– I år tror jeg nok salgsrekorden skyldes at vi er så heldige å ha selveste Inger Lise Rypdal med som gjesteartist. Etter prøven vi har hatt med henne tror jeg publikum har noe å glede seg til. Makan for ei dame, skryter han. Men også lokale krefter bidrar:
– I år har vi også gleden av å presentere to unge talenter som var med oss på konserten «Unge talenter» sist høst. Dette er Jenny Frøysa på saksofon og Emelie Ann Hollow på vokal. Dette er to unge artister som publikum helt sikkert vil høre mer av i årene fremover, tror han.

Korpslederen oppfordrer andre korps til å satse like hardt.
– Vi håper jo at dette kan inspirere andre korps til å tørre å satse, og tenke litt ut av boksen. Å holde seg tro mot et konsept og med å få med lokalbefolkningen som sitt faste publikum har vært viktig for oss hvert år, avslutter Russwurm.

Vi lurer: Hva gjør ditt korps på nyåret?