Ungdomsløftet på festival 

Sommer er festivaltid og ungdomsløftet fikk sammen med Pulse være med på åpningen av Sommarlandfestivalen i Bø. Nærmere 1400 forventningsfulle festivaldeltakere fra hele landet ble møtt av oppvisning fra Pulse-teamet og stand fra Ungdomsløftet ved ankomst. 
– En flott start på sommeren og veldig gøy å møte mange interesserte korpsungdommer, synes koordinator for Ungdomsløftet. 

 

PULSE på Sommarlandfestivalen i Bø (Foto: Camilla T. Lotherington)

 

Spillkveld hos Tjodalyng Skolekorps i Larvik (Foto: Camilla T. Lotherington)

 

Fra tiltak til aktivitet

De aller siste tiltakspilotene med Stemmer det?, Spillkveld og Den Gode Øvelsen er nå gjennomført. Testperioden har vært veldig gøyal og ikke minst lærerrik. Til høsten venter nye aktiviteter. Disse utvikles med bakgrunn i evalueringene som er gjort av korpsene, ungdommene og veiledere som har vært ute.

Dette skjer i sommer

I Bergen kan korpsungdom melde seg på gratis Fast track som er et prosjekt som handler om å utvikle nytt repertoar for korps. Deltakerne velger i fellesskap en låt eller et musikkstykke de liker, og struktuerer det slik at det passer for besetningen de har. Prosjektet ledes av Michael Barnes, Vuyani Makundi og Lesley Sebola.

I Oslo lages Sound Lab Sagene nå i starten av sommerferien. Dette er et samarbeid med Ung Samvirke/NAV i bydel Sagene. PULSE samarbeider med 5 ungdommer med sommerjobb fra Sagene om å utarbeide en showforestilling med musikk, sang og koreografert dans. Dette prosjektet er åpent både for ungdom med og uten musikkbakgrunn. Showet skal fremvises for publikum ved to anledninger mot slutten av prosjektperioden.

Er det deg vi leter etter?

NMF ser etter unge musikere og drillere som vil være organisasjonens ansikt utad på TikTok. Vi ser etter korpsungdom mellom 16 og 24 år som skal vår TikTok-konto fra 01.09 til 31.12. Søknadsfristen er 1. august – se her for mer informasjon og for å søke.

I tillegg vil det lyses ut oppdragsbaserte stillinger for de nye aktivitetene i starten av høstsesongen. Her ser vi etter både unge og mer erfarne folk med ulik bakgrunn.

Når kan vi søke om ny aktivitet for korpset?

Dersom ditt korps vil ha besøk av aktiviteter i Ungdomsløftet til høsten og neste vår er det nye muligheter for å melde på korpset i september. I uke 37 åpner påmeldingsportalen der korpsene kan søke om å få besøk av de nye aktivitetene i Ungdomsløftet som gjelder høsten 2023 og for våren 2024.