Ekaterina tilhører egentlig Jaren Hornmusikkforening til vanlig.
– Men alle korpsene i omegnen her samarbeider jo på et eller annet vis, eller bytter folk og dobbeltspiler en gang i blant, forteller hun. Derfor spurte Oslofjord Brass om hun kunne tenke seg å spille med dem på pliktnummeret.
– Jeg har spilt med dem før, blant annet på Grenland Brass Festival i 2013, så det passet bra. Men så kom Oslo Brass, som trengte en slagverker. De skal spille det samme som Jaren på i selvvalgt, så da takket jeg ja til dem og, smiler hun.

Til tross for noen hektiske uker har hun lært mye.
– Det har vært interessant å oppleve tre så forskjellige tolkninger av samme stykke. Jeg er jo vant til Jaren sin tolkning, men i de andre bandene, med nye musikere og dirigent har jeg måttet følge ekstra godt med på dirigent for å tolke hvor han vil, forteller hun.
– Men det har gått kjempefint, med god stemning i alle bandene og kule slagverkgrupper. Jeg har kost meg, smiler hun.

Heldigvis, for det har blitt en hektisk oppkjøring.
– De siste ukene har vært heftige. Jeg tror jeg hadde fri en mandag for ikke så lenge siden, men ellers har dagene blitt brukt til å øve, prøver eller konsert, avslører Ekaterina. Også fredagen har vært intensiv.
– Det har gått i ett, med første prøve kl. 09.30 i dag. Heldigvis gikk puslespillet opp så jeg fikk øvd med alle bandene. Og det blir en roligere dag i morgen, med bare to korps og første øving 10.30, ler hun.

Vi satser på det blir en roligere dag i morgen.

Ekaterina