I helgen hadde HUK samling på Strusshamn skole for å øve til jubileumskonserten søndag 28.november.

Det har blitt en tradisjon for HUK å holde samling  på Strusshamn skole siste helgen i november med Strusshamn skoles musikklag som teknisk arrangør. Fantastisk å endelig ha en samling med overnatting- slik vi er vant med. På lørdag var det klart for julebord og dåp for de nye musikantene som startet i høst. Vanligvis øver korpset til en julekonsert i kirken men denne gangen var det jubileumskonsert i Håkonshallen som ble øvet til.

Søndag klokken 14:00  åpnet NMFs generalsekretær Karl Ole Midtbø konserten med den flotte marsjen 1.ste Brigades Parademarsj av Oskar Borg. Karl Ole var en av fire gjestedirigenter som var med å sette sitt musikalske preg på konserten.
Jan L Jacobsen tok over med det stemningsfulle stykket » All Through the Night» av Sammy Nestico og så fikk publikum foten til å gå når Reid Gilje dirigerte sitt eget arrangement på Knutsen og Ludvigsen sin kjente låt, «Grevling i taket».
Sist i rekken av gjestedirigenter var NMFs musikksjef Rune Hannisdal med verket
«Themes from Green Bushes» av Percy Grainger.

Så var det Arvid Anthun sin tur og vi fikk høre «Mannin Veen» av Haydn Wood og  Klarinettgruppen som briljerte på Clarinet Candy, L. Anderson samt  en nydelig fremføring av Jerker Johansson sin vakre «Sol over Halsø» . Trompetgruppen fikk også vist seg frem på
«Trompeter-polka» av Valter Aamodt.
Som nest siste stykke fikk vi urfremføringen av «Strilefunk» skrevet av Torstein Aagaard-Nilsen. Stykket er basert på den ene melodien fra Valter Aamodt sin «Hordarapsodi» med veksel på de rytmiske erfaringene vi har med oss fra andre sjangre. Stykket er bestilt av NMF Hordaland i samarbeid med Arvid Anthun som  HUK sitt signaturstykke.
Jubileumskonserten ble avsluttet med en marsj : Svensk signalmarsj nr.1 av Ivar Widner.
Det ble stående applaus fra en fullsatt sal i Håkonshallen.

HUK spilte på et godt nivå og viste at de allerede mestrer ulike sjangre og har evnen til å følge ulike dirigenter. Det var spilleglede og entusiasme blant ungdommen.

Sara Hamre Sekkingstad gjorde en utmerket jobb som konferansier og ledet publikum på en god og verdig måte.