Vibå Bondebrass er et mangeårig samarbeid mellom enkelte korps på Jæren. Denne gangen er det Lye, Frøyland, Rosseland og Vigrestad som har samarbeidet.

Dirigent for Lye og Frøyland, Arfon Owen, forklarer:
– Vi hadde tenkt å samarbeide om deltagelse i Rogalandsmesterskapet (RM) i mars, og også NM i juni. Når koronapandemien førte til avlysing av RM 6 dager før konkurransem måtte vi tenke nytt.


Musikken var allerede i stor grad øvd inn da landet stengte ned, og det ble videre øvd på individuelt. Alle musikantene fikk undervisning via nett, og i juni var det klart for en helg samlet for opptak av lyd og bildeTil det tekniske fikk de god ekstern hjelp av venner.
– Musikantene hadde ikke spilt sammen siden mars når de møttes fysisk til første opptaksdag. Jeg og Birgitte Njå (dirigent Rosseland Skulekorps) ble veldig imponerte over innsatsen og prestasjonen fra musikantene, som jobbet to lange dager i strekk.

Arfon sier videre at de har lært mye gjennom arbeidet med prosjektet, og at det bare er å ta kontakt om noen planlegger noe lignende, og skulle ønske råd og tips.

Resultatet av prosjektet har blitt sluppet sats for sats på sosiale medier de siste dagene, men her kan man finne alle satsene i en sammenghengende video.
De fire satsene er «Marsj», «Funky McDonald», «Vind» og «Rock» (Som på jærsk er «Steidn»).
Her ser du videoen (youtube).
(Foto/opptak etc: Ole Nessa Ljosdal, Otto Nessa Ljosdal, Elias Sundvoll).

Stykket «Jæren» ble i sin tid skrevet av Svein Fjermestad (opprinnelig jærbu fra Vigrestad) på bestilling fra Vigrestad Skulekorps og Tertnes Skoles Musikkorps. I samarbeid med Sparebankstiftelsen SR-Bank ble verket i 2018 gitt i gave til alle skolekorpsene på Jæren.
Mer om stykket og gaven (artikkel fra 2008):
Musikalsk gave til Jærkorpsene