Til sammen er det 238 reisende i den norske delegasjonen. Konkurransen foregår i samme arena som VM Twirling ble arrangert i påsken; nemlig i Ge.Tur Village i byen Lignano Sabbiadoro, ikke langt fra Venezia.

De som ikke er i hallen, kan følge den norske deltakelsen gjennom live streaming.  Det vil også bli lagt ut oppdateringer på musikkorps.no.

Fra Norge stiller følgende tropper:

  • Spydeberg skolekorps i Accessories Corps juvenile (lørdag 3/10 mellom 13:30 og 15:00)
  • Sveio drilltropp i Accessories Corps senior (søndag 4/10 mellom 15:40 og 17:00)
  • Florø Drill i Traditional Majorettes Corps juvenile (lørdag 3/10 mellom 11:00 og 12:30)
  • Grande drilltropp i Traditional Majorettes Corps senior  (lørdag 3/10 mellom 19:00 og 19:35)
  • Spjelkavik drill klubb i Parade Corps juvenile (lørdag 3/10 mellom 17:40 og 19:00), Parade Corps junior (lørdag 3/10 mellom 11:00 og 12:30) , Exhibition Corps junior (søndag 4/10 mellom 15:40 og 17:00)
  • Skedsmo Drill i Parade Corps senior (søndag 4/10 mellom 10:40 og 12:00) og Exhibition Corps senior (lørdag 3/10 mellom 13:30 og 15:00)
  • Kringsjå drilltropp i Exhibition Corps juvenile (søndag 4/10 mellom 10:40 og 12:00)
Foto: NMF

Foto: NMF

Debutantene har samlet flasker

Debutanter i år er Florø Drill, som skal stille i klassen Traditional Majorettes Corps juvenile med 24 deltakere og nesten det dobbelte i antall supportere. Vi lurer på om de noen gang var i tvil om de skulle takke ja til EM-invitasjonen. «Vi i Styret hadde nok svart ja på EM-invitasjonen allerede på NM Korpsdrill i Larvik i juni, men det er flere ting som spiller en rolle når slike avgjørelser skal tas. Vi har jobba dugnad i hele sommer for å finansiere denne turen. Jentene har samlet flasker og solgt vafler. Foreldra har mala hus, vasket sanitæranlegg, hjulpet jentene med både salg og baking. Dugnadsinnsatsen i denne gruppa har vært fantastisk. Vi var heldige og noen utenforstående startet kronerulling også, og vi har fått enorm støtte fra lokalsamfunnet. Til slutt endte vi på en egenandel på 500,- pr driller. Masse jobb, men absolutt verdt arbeidet! » sier Camilla Skorge, leder i Florø Drill.

Florø Drill klare for EM Majorettes i Italia

Florø Drill Foto: Camilla Skorge

Instruktør i troppen, Anja Merethe Knudsen, kan fortelle om målrettet EM-forberedelser:

Ikke svim av!

– Vi har tatt utgangspunkt i dommerskjema fra NM, og benyttet en metode med videoanalyse der utøverne studerer seg selv med både feil og det som var bra. Så har vi terpet og terpet for å perfeksjonere alt som en tropp,  og drillerne har vært veldig motivert og vist vanvittig bra treningsmoral.

– Vi er fremdeles litt i sjokk over at vi tok NM-tittel og i tillegg fikk EM-uttak. I og med at dette er vårt første EM så er det vanskelig å ha noen forventninger, men vi gleder oss veldig mye og tenker at dette blir en stor og gøy læringsopplevelse, forteller Anja videre.

– Hva er det viktigse du sier til utøverne før de skal på gulvet?

– Ikke svim av! Men hun legger til at hun er ekstremt stolt av drillerne og vil at de går ut på konkurransegulvet med stolthet over at de har kommet helt hit.

– Gjør det så bra som jeg vet dere kan, smil og ha det gøy – dette har dere fortjent!

Line Tollefsen stiller som norsk dommer i mesterskapet, Mathias Langseth Eliassen som clerk (dommerassistent/-sekretær). Landslagsledere er Siri Løken Midtgaard og Ingrid Yerlikaya.

Følgende nasjoner er påmeldt EM Majorettes 2015:

Norge, England, Slovenia, Bulgaria, Kazakhstan, Tsjekkia, Belgia, Kroatia, Frankrike, Holland og Italia.