– Vi ligger godt an, forteller Kjersti Thoresen. Hun kan love en flott opplevelse når korpset går på scenen:
– I år fremfører vi det nyskrevne spanske stykket «El jardín de las Hespérides» av José Súñer Oriola, og dette stykket er virkelig morsomt å spille. Det passer oss godt, med stor variasjon i dynamikk og tempo, både med svake kammermusikalske og solistiske partier, og grandios tuttiklang. Vi lover en god lytteropplevelse, smiler Thoresen.

Korpset er midt i en intensiv oppkjøring til mesterskapene:
– Vi konsentrerer oss alltid om historien vi skal fortelle, og hvilke bilder og stemninger vi skal formidle gjennom stykket til enhver tid. Det handler om å gjøre mer ut av musikken enn det som står i notene, og dirigenten vår Trond jobber mye med hvordan vi skal uttrykke hver enkelt tone og frase for at helheten skal bli spennende å høre på, forklarer Thoresen.

Du kan oppleve Lillestrøm Musikkorps under Regionmesterskapet 6. mars.
Se når de går på scenen her

Klare for NM
Etter RM venter Trondheim og NM. Korpset er klare for «NM-følelsen»:
– Jeg tror jeg svarer for alle musikerne i LMK når jeg mener «NM-følelsen» er den forventningen og kriblingen man kjenner i forkant av det som for oss er årets største musikalske adrenalinkick som utøver! Å gå ut på scenen og motta jublende applaus fra en full Olavshall før man engang har begynt å spille er en spesiell opplevelse. Det gjør noe med tenningen og spillegleden, smiler Thoresen, og mener det bare går oppover derfra:
– Høydepunktet kommer jo i den nest halvtimen, da vi samler all energi og konsentrasjon om å gi publikum en super musikkopplevelse! Jeg tror nok mange av oss kjenner ei lita tåre i øyekroken da.

Men noen ganger kan kanskje NM-følelsen ta overhånd:
– Det ble en snakkis det året en av slagverkerne våre kom ut på scenen uten noter og ikke hadde turt å be om å få løpe tilbake for å hente dem, forteller Thoresen. Men historien fikk en lykkelig slutt:
– Han stolte på hukommelsen, og gjennomførte hele konserten uten noter. Og jammen fikk ikke slagverkgruppa vår pris for «beste gruppe» det året, ler hun.

Vi får håpe på flere uhell under årets NM Janitsjar..
Alt om #NMjan

Lillestrøm presenterer musikantene i korpset på sin nettside.