Flere bilder fra EM Twirling 2024 kan lastes ned her. 
NBTA Europe har ikke publisert noen offentlig resultatliste, men vi har samlet de dokumentene vi har mottatt i en samlet pdf med resultater, som dessverre ikke er spesielt utskriftsvennlig.

En av de nybakte europamesterne er Matilde Berner Salut fra Oslo Drill som tok gull i klassen Rhythmic twirl junior. Trener Alma Ramic forteller at Matilde ble veldig overrasket over resultatet og hadde ingen forventninger om gull etter å ha vært tre måneder uten trening i høst på grunn av en skade. På det tidspunktet var det uvisst om hun skulle rekke å trene seg opp til EM og faktisk kunne delta. Selv sier Matilde: -Derfor føles det ekstra gøy å stå på toppen av pallen! Nå er neste mål å kvalifisere meg til VM i Sverige, og kunne representere Norge igjen!

Matilde Berner Salut (Oslo Drill) EM Twirling 2024. Fotograf: Alma Ramic

To andre glade europamestere er Maria Victoria Rise og Hannah Suithapar fra Stathelle Drillkorps. På spørsmål om hvordan det føles å være europamestere sier Hannah at det ikke føles helt ekte. -Det var mye følelser da vi gikk opp på pallen, og det er det fortsatt. Duettpartner Maria er enig: -Det har ikke gått helt opp for meg ennå, men det er veldig gøy! Vi er så takknemlige for all støtten vi har fått fra resten av landslaget med gode klemmer og gratulasjoner! Jentene stakk av med seieren i Twirl duet junior.

Hannah Suithapar og Maria Victoria Rise (Stathelle Drillkorps) EM Twirling 2024. Foto: http://Twirlphoto.nl

I Twirl duet senior sikret Thea Hanssen og Henriette Brandsnes Bekken fra Romerike drillklubb gullet.

Thea Hanssen og Henriette Brandsnes Bekken fra Romerike drillklubb (EM Twirling 2024). Fotograf: Pegah Khademi

Individuelt fikk Thea og Henriette flere fantastiske resultater. Thea ble europamester i Solo 1 Baton adult og tok sølv i Rhythmic twirl adult, mens Henriette sikret seg bronsen i Rhythmic twirl adult og Solo 2 Baton adult. Thea forteller at hun er både stolt og glad: -Jeg er utrolig stolt over å ha klart å forsvare tittelen fra i fjor i 1 baton! Jeg er også veldig glad for at jeg og Henriette fikk dele pallen i Rhythmic twirl, og ikke minst at vi klarte å ta 1. plass i Twirl duet. Det har vært en drøm og et mål lenge, og at vi klarte det sammen er helt utrolig! Det hadde aldri gått uten foreldrene mine, RDK-familien og lagvenninnene i samarbeidstroppen! Samarbeidstroppen består av utøvere fra Evolution Drillklubb, Horten Drill, Oslo Drill og Romerike drillklubb, og de kom videre til finalen i Dance team senior hvor de endte opp med bronsemedaljer. Henriette Brandsnes Bekken sier hun er takknemlig for alle resultatene på EM: – Uten drillvenner, familie og trenerne mine hadde det ikke vært mulig. Det å vinne i Twirl duet sammen med Thea har vært en drøm vi har hatt sammen og jobbet for, og det føles helt fantastisk at vi klarte dette. Jeg er takknemlig for forholdet vi har og at vi nå har nådd drømmen sammen. I tillegg tok vi begge pallplass i Rhythmic twirl, det var skikkelig stas. Jeg er super takknemlig for å være en del av det norske landslaget!

Christine Eggen Skog (Evolution drillklubb) ble europamester i Rhythmic twirl senior og tok bronsemedalje i Solo X Strut senior. Christines kommentar til nok en europamestertittel er: -Jeg synes det var utrolig gøy å klare å få europamestertittelen igjen! Ekstra stor stas da senior klassen er en hard klasse med utrolig mange dyktige utøvere! Jeg tror ikke det har helt gått opp for meg enda, men jeg er så takknemlig for å ha fått muligheten til å oppleve dette igjen!

Klubbvenninne Hennie Nordhaug Gjerpe tok en flott bronsemedalje i Rhythmic twirl senior.

Spjelkavik drillklubb sikret seg sølv i begge troppsklassene de stilte i; Twirl team junior og Dance team junior. Trener Ida Kleiven Wågsholm er fornøyd med utøverne: – Jeg er kjempefornøyd med utøverne, vi har levert gode runder på gulvet, og ga alt både innledende runder og i finalen. I år var Frankrike hakket sterkere, og det er greit siden vi har vunnet EM både i 2023 og 2022! Ekstra kjekt med vår første medalje i Twirl team junior!

Fornøyde medaljevinnere fra Spjelkavik drillklubb (EM Twirling 2024). Foto: Spjelkavik drillklubb

I Twirling Corps endte den norske troppen fra Sandnes sportsdrillklubb og Stangaland Drill opp på en flott 3. plass. Instruktør Ingvild Othilie Hjelmaas er storfornøyd: – Utrolig kjekk tur! Det har vært en så kjekk og givende prosess å få jobbe frem teamet, og mitt inntrykk er at utøverne har opplevd god utvikling, mestringsfølelse og ikke minst fått gode vennskap over hele landet! De har holdt en kjempegod energi gjennom hele mesterskapet og vi er så fornøyde med den fine runden de fikk vist i dag!

I Solo X Strut adult ble det dobbelt norsk på pallen: Sølv til Tharand Josefine Vestre Hurlen fra Spjelkavik drillklubb, og bronsemedalje til Sandra Ramsøy fra Oslo Drill. Thea Marie Fjæraa fra Oslo Drill kapret hele to EM-medaljer: Sølv i Solo 2 Baton adult og bronse i Solo 3 Baton senior/adult. -Det er veldig gøy at jeg også i år klarer to av to medaljer. Jeg forsvarer 2. plassen i 2 baton fra i fjor blant annet! Jeg skulle gjerne ha klatret en plass, men må bare jobbe videre. I 3 baton hadde jeg ingen forventinger, så det var veldig gøy å kunne kjøre en god runde i finalen, og at det holdt til en 3. plass. Jeg satser på drill i kombinasjon med 100 % jobb, så oppkjøring til mesterskap og trening generelt er en vanskelig balansegang. Da er det ekstra gøy at det klaffer når det skal! forteller Thea glad.

Thea Marie Fjæraa (Oslo Drill) EM Twirling 2024. Fotograf: Alma Ramic

I Solo 3 baton ble det nok en medalje til Norge. Thea Vikestad Løseth fra Spjelkavik drillklubb stakk av gårde med sølvet i klassen Youth/Junior. En av årets nykommere er Johannes Kaarbø Helstrøm fra Explotion drillklubb Harstad som deltok i både Rhythmic twirl, Solo 1 Baton og Solo 2 Baton junior boys i tillegg til Twirling Corps. Johannes kom seg til finalen i alle sine tre solistklasser, og beste plassering ble sølv i Solo 1 Baton. Tomine Knatterud Omland fra Panthers Baton Twirling tok en fin bronse i Solo X Strut junior: -Det føles helt fantastisk, og det er så motiverende at all treningen gir resultater!

Glade medaljevinnere! Fra venstre: Alva Svinø (Spjelkavik drillklubb), Maria Victoria Rise (Stathelle Drillkorps), Johannes Kaarbø Helstrøm (Explosion drillklubb Harstad), Tomine Knatterud Omland (Panthers Baton Twirling) og Hannah Suithapar (Stathelle Drillkorps). Fotograf: Ida Kleiven Wågsholm

Landslagsleder Marie Nilsen Odinsen oppsummerer mesterskapet med at det har vært god stemning, og at utøvernes og trenernes hardt arbeid har gitt resultater: – Det har vært et fint mesterskap med høyt nivå fra flere nasjoner. Norge fikk mange finaleplasser som både utøvere og trenere har jobbet hardt for. Det har vært god stemning i landslaget med strukturerte utøvere og trenere.

NMF ønsker å gratulere hele landslaget med flotte resultater. Mange har for første gang fått en medalje eller en finaleplass, og samtlige har representert Norge på en flott måte.

Landslaget EM Twirling 2024 med trenere. Fotograf: Therese Talmo-Rønn