Stiftet: 1950

Dirigent: Kristoffer Tokle
Hjemmeside: grimstadsmk.no
Epost: post+fjaereoggrimstadsk@styreweb.com

Fjære og Grimstad skolekorps hører til i Grimstad sammen med tre andre korps. Korpset øver hver torsdag, med unntak av skoleferiene, og de tar imot alle fra 3.-4. klasse og opp til 19 år. Korpset består av 15 musikanter og 5 drillere, og er en veldig sammensveiset gjeng. Fjære og Grimstad skolekorps spiller hvert år på Korpstreff på Dahlske videregående skole i Grimstad sammen med 3 andre korps. Da blir drillen vist frem.

De spiller mange utfordrende sanger og vil alltid jobbe fremover.

Hvert år på nasjonaldagen spiller korpset sammen med et annet korps fra Grimstad. Det er mye spilling den dagen. De spiller i barnetoget og i borgertoget, i tillegg til at det alltid blir spilt på en skole mellom barne- og borgertoget.

Korpset har også en årlig vårkonsert, og de har utespilling foran strand Hotell Fevik rundt jul.

Planer for 2018:
Korpset skal på utenlandstur til sommeren. De reiser til Bornholm, og på hjemreisen blir det en tur innom High Chaparral i Sverige. Korpset vurderer også å delta på regionmesterskapet i slutten av oktober. Noen av musikantene ønsker dette sterkt, og det vil eventuelt være første gang at korpset deltar her.

Det beste med korpset:
De trekker frem spilleglede, og at alle blir bedre kjent som det beste ved korpset. Alle er velkomne og alle blir tatt godt vare på. Dirigenten er veldig rettferdig, og jobber for at alle skal bli bedre.

Selv om det er få i korpset så er det mange som tror det er omlag dobbelt så stort, fordi det høres slik ut når de spiller sammen. Dirigenten fokuserer veldig mye på at det skal låte bra og han sier ofte «…om dere spiller feil, spill feil dritbra!»

 

Ønsker du å få ditt korps presentert? Les mer her.