Vi i kulturskolene i Lofoten ser at det å skape musikalske møteplasser er viktig, både sosialt og musikalsk. Med de store geografiske områdene vi har i regionen, er det viktig å finne et møtested som er tilfredsstillende for flest mulig, slik at så mange som mulig har anledning å komme. Lofoten Kulturhuser et bygg som har alle kvaliteter for å lage en perfekt ramme rundt arrangementet.

Tre hovedklasser

Nordavind er en underholdningskonkurranse der man kan oppnå 100 poeng på fremførelse og 10 poeng på programvalg. Det blir i utgangspunktet konkurrert innen tre hovedklasser; amatørkorps, generasjonskorps og skolekorps. Det blir fortrinnsvis også inndeling i brass og janitsjar. Men vi tar forbehold om mulig endring av klasseinndeling i forhold til påmeldingsresponsen. Det blir også en klasse for aspirantkorps/grupper.

Konkurransedagen avsluttes med en forrykende festkonsert og premieutdeling. Lofoten Arctic Ensemble spiller på festkonserten.

Begrenset antall korps. «Første mann til mølla- prinsippet» gjelder her!

Seminarer

Det kan være aktuelt å arrangere trompet/kornett-mesterklasse v/Russel Gray søndag 1. november. Meld fra om interesse snarest! Det er mulig å være både aktiv og passiv deltaker.

Sosialt

For de yngste er det fortsatt diskobowling. For de voksne blir opptil enhver om og/eller på hvilken måte hvert korps/hver musiker ordner seg. Det vil nok være noe musikk på Thonhotellet og andre steder i Svolvær på lørdagskvelden.