AVLYST PGA SMITTEFARE:

 

Oppdatert 10.03.20

Nordlysdrilliaden må dessverre avlyses etter kontrabeskjed fra smittevernlegen i Tromsø kommune, da folkehelseinstituttet strammer inn på anbefalingene når det gjelder mindre og større arrangementer.

Folkehelseinstituttet har lagt ut informasjon om store arrangement, som er oppdatert 05.03.  Der skriver de blant annet at ved alle arrangementer som samler mange mennesker, er det nødvendig med grundig risikovurdering og planlegging for å begrense smitterisiko. Informasjonen kan du lese her.

Helsemyndighetene har også opprettet en publikumstelefon. Ved å ringe 815 55 015 kan du få svar på ting du lurer på. Telefonen er åpen hverdager mellom kl. 8:00 og 15:30.

 

Oppdatert 09.03.20

NMF Nord-Norge vil per 09.03.20, etter dialog med Tromsø kommunes samme dato, gjennomføre Nordlysdrilliaden som planlangt. Begrunnelsen er at det er relativt få deltakere, samt at aldersgruppen regnes å være i lav-risikogruppen. Skulle det komme kontrabeskjed fra FHI, vil denne informasjonen komme fortløpende.

Veldig viktig at alle deltakere og involverte tar følgende forhåndsregler:

– Er man syk, blir man hjemme.
– Blir man syk underveis i helgen, drar man hjem.
– Alle som er tilstede på arrangementet skal vaske hendene ofte og grundig med såpe og lunkent vann, ved toalettbesøk, spising etc. Hånd-desinfeksjon er et godt alternativ dersom håndvask ikke er mulig.
– God hostehygiene er viktig for å forebygge dråpesmitte.

Se ellers NMFs retningslinjer for korpsaktivitet