Lørdag 25. april arrangeres festivalen Nordic Wind Festival. Festivalen er et musikerinitiativ, som ønsker å promotere blåsemusikk til et større publikum.
–  Første festival er planlagt til høsten 2021. Nå er all konsertvirksomhet lagt ned, men musikere ønsker å spille og publikum trenger musikk. Derfor gjennomfører vi en digital festival i 2020, skriver festivalen i en pressemelding.

Vipps-donasjoner går til korpsbevegelsen

I fem timer kan du nyte variert blåsemusikk, fra flere kjente navn. Tine Thing Helseth og Gunnar Flagstad, musikere fra Forsvarets stabsmusikkorps og Kongelige norske marines musikkorps, Det Norske Blåseensemble og August Schieldrop er noen av de 36 artistene som skal delta.

I løpet av kvelden vil det være mulig å donere et beløp via VIPPS. Lars Petter Bjerkeset kan fortelle at det var felles enighet fra artistene om at de ønsker å gi dette til korpsbevegelsen.
–  De fleste som spiller har bakgrunn fra korps. Jeg og mange andre spiller fortsatt i korps, og det er kjedelig å se at korpsene faller utenfor krisepakken. Vi håper dette kan være et lite bidrag.

– Det finnes ingen bedre hobby

–  Jeg hadde ikke vært der jeg er i dag hvis det ikke hadde vært for korps, sier Tine Thing Helseth. Sammen med Gunnar Flagstad skal hun spille det Helseth selv omtaler som et herlig, lite program med musikk hun liker å spille. Fra 21.50 på lørdag vil hun og Flagstad gi oss en herlig miks av god musikk. Her vil vi få oppleve alt fra norsk musikk til tango, noe Gerswin og litt Kurt Weill.

Tine Thing Helseth spiller med Gunnar Flagstad. Foto: Paul Mitchell

Festivalen varer fra kl. 18-23 og kan ses på www.klassiskkarantene.no og på Facebook.
–  Sett på TV-en og kos deg med lørdagstacoen. Lat som du er på festival på ordentlig, og kos deg med is, brus eller noe annet, er oppfordringen fra Tine Thing Helseth.

Hele festivalprogrammet finner du her.