Nettsiden har vært under utvikling i tre år og er ment som et tilbud til dirigenter som ønsker faglig påfyll, uansett hvilket nivå man er på.

Du kan delta på lanseringsfesten via Zoom.
Programmet finner du på ConductIT’s Facebookside.

– Nettsiden har blitt mer omfangsrik enn vi så for oss i 2018, mye på grunn av pandemien som har vist oss at dette er aktuelt. Det har også gitt partnerne god tid til å jobbe enda mer, sier Morten Wensberg, dekan ved Fakultetet for utøvende kunstfag på UiS.

– Her kan du få tilgang til videoer, man kan laste ned noter slik at man kan lage øvingsensembler hjemme hos seg selv, det er dirigentøvelser hvor man kan få instruksjon… Det er mye innhold og det kan kanskje være overveldende i starten, men vi håper folk vil være nysgjerrig og ta seg tid til å lete etter det som er relevant for en selv.

Morten Wensberg har tidligere vært gjest i podcasten Ambis, hvor han snakket om både dirigentstudiet ved UiS, Maestro og ConductIT. Hør episoden her.

Morten Wensberg er dekan ved Fakultet for utøvende kunstfag ved Universitetet i Stavanger. UiS og NMF har gjennom ulike satsninger fokus på å styrke dirigenter.

 

Tilbys også som samlingsbaserte kurs

ConductIT er også blitt en ny samling- og nettbasert studie som tilbys ved alle samarbeidsuniversitetene og er en del av EUs Erasmusprosjekt. Ved UiS tilbys kurset som videreutdanning på deltid, for profesjonelle musikere som har fullført minimum en bachelor i musikk, og som nå ønsker å lære mer om dirigering.

– Dette blir et avansert dirigentkurs for viderekomne musikere, forteller Wensberg, men legger til at nettsiden har et stort spenn i faglig innhold. Et innhold som passer for alle fra nybegynner- til masternivå, og dermed et viktig bidrag til dirigentutdanningen.

– På nettet finnes mye som er interessant, men her har vi samlet vårt materiale til en kraftfull ressurs. Innholdet er nøye gjennomtenkt og er av høy kvalitet. Det vil være en nyttig ressurs for mange, avslutter Wensberg, som står klar til avreise til Portugal for å feire lanseringen med kolleger og snakke om hvor veien går videre.

ConductIT er et bidrag til å styrke den enkelte dirigent.

En felles ambisjon om å styrke dirigentene

– Universitetet i Stavanger har vist seg å være innovativ når det gjelder å finne digitale løsninger som bidrar til at dirigenter får mer faglig tyngde. Gjennom satsinger som blant annet digitale skolekorpsstudier, digitale dirigentstudier eller Dirigentuka har vi i NMF et godt samarbeid med universitetet. Det har vært spennende å følge prosjektet underveis og vi er glad for at vi har fått bidra med en spennende fagartikkel, sier musikksjef i NMF, Rune Hannisdal.

Sammen med musikkonsulent Birgitte Grong har Hannisdal bidratt med materiale til nettsiden.
  Artikkelen, som handler om amatørdirigentens rolle, blir tilgjengelig fredag 26. november.

 

– ConductIT er et bidrag til å styrke den enkelte dirigent og på den måten styrke det enkelte medlemskorps, avslutter Hannisdal.