RØST samles til første samling med nytt korps, og avslutter helgen med felleskonsert med et av de virkelige fyrtårnene i regionen: Lillestrøm Musikkorps kan med rette kalle seg et av Europas beste janitsjarkorps. Men selv med tunge titler under beltet er det det lokale korpsmiljøet som er viktigst for korpset.

– Lillestrøm er kjent for å satse på ungdom og for sitt gode samarbeid med lokale skolekorps. Hva er tanken bak denne linjen?

– Det er dessverre mangelvare på fremsnakk av korps i dagens samfunn, og da er det ekstra viktig å bidra i riktig retning selv. Er det noen som fortjener å heies opp og frem er det helt klart korpsbarn og –ungdommer, mener styremedlem Cathrine Jacobsen.
– I LMK finner man jo dessuten både dirigentene og foreldrene til flere av barna i de lokale skolekorpsene, så det er klart vi føler oss ekstra knyttet til dem, smiler hun.

Inspirasjon

Men til helgen er det altså regionens eget fyrtårn, Regionkorps Øst, som står i fokus.

– Ikke bare er det inspirerende å høre på flinke ungdommer som er like engasjerte i hobbyen sin som det vi er, men det er jo også en kilde til potensiell rekruttering, ler hun.

– Vi skal gjøre vårt for å skape gjensidig inspirasjon, og kanskje er det noen nye ansikter å se i Lillestrøm Musikkorps i fremtiden fra nettopp denne talentfulle gjengen vi spiller med i helgen, håper Jacobsen.

Lover flott musikk

Fløytisten gleder seg til å presentere et allsidig program på søndagens konsert.

– Lillestrøm MK skal spille Háry János-Suite av Zoltán Koldály, Wiener Philarmoniker Fanfare av Richard Strauss og Variations on a Hymn by Louis Bourgeois av Claude Smith. Sistnevnte hymne heter Gjør Døren Høy og er den samme salmen årets EM-program (Maslankas 4. Symfoni) var bygget på, forklarer hun.

– Vi lover mye flott musikk og gleder oss til å høre RØSTs del av konserten, avslutter Jacobsen.

Gleder du deg?
Mer om konserten her