Vi har tatt en prat med dirigentene i HSMK. Begge korpsene har jobbet hardt og målrettet mot mesterskapet. Nå begynner det å krible litt, forteller Maren Mørck, dirigent for Juniorkorpset:
– For juniorkorpset, som ikke har deltatt i konkurranse før, er selve mesterskapet en viktig del. Det å få sitte på en stor scene og vise seg fram for både foreldre og andre korps blir gøy, forteller hun. Jenny Austestad, dirigent for hovedkorpset, er enig:
– Det er en hyggelig arena å få vist seg frem på, og å kunne høre andre musikanter. I tillegg er konkurransen en ekstra motivasjon til å jobbe i dybden med musikken. Prosessen er det viktigste for meg som dirigent med å stille i konkurranse, mens selve mesterskapshelgen nesten er et ekstra krydder, smiler hun.

Distriktmesterskapet i Asker

– En fin gjeng
Korpsene har vært både sosiale og målrettede i forberedelsene til mesterskapet.
– Vi har jobbet på både vanlige øvinger og seminarer. Den store forskjellen er at vi bare jobber med konkurranseprogrammet over tid, og dette gir oss litt mer tid til å pirke på detaljer. Jeg mistenker at barna har øvd lit ekstra på hjemmefronten og, dette må jo en dirigent like, smiler Austestad.
– Å ha seminar hvor vi reiser bort og har andre aktiviteter på kveldene er også viktig, da korps og dirigent er sammen og møtes på en annen arena enn bare på øvelsene, legger Mørck til.

Men selv om korpset tar mesterskapet seriøst, blir det mye moro også:
– Det er en super gjeng, hvor alle er gode venner og god stemning. Ikke minst florerer det av morsomme kommentarer: Under en øvelse klarte dirigenten under et stykke å stikke dirigentpinnen i øyet. Da musikantene var ferdig med å le kom kommentaren «Du burde kanskje passe på at du ikke stikker neglene i øyet også, de er gaaanske lange», ler Mørck.

Kul musikk gir god konsert
Begge dirigentene tror på gode opplevelser på søndag:
– Vi spiller kul musikk som barna liker å spille, og for juniorkorpset sin del er spilleglede alltid det viktigste. Musikantene gleder seg nok aller mest til å sitte på en stor scene iført uniformer, spille for masse publikum og vise fram musikken vi har øvd masse på, forteller Mørck. Også hovedkorpset er godt forberedt, mener Austestad:
– Jeg håper de gleder seg til å få vist frem hvor langt de har kommet i prosessen. Jeg tror vi kommer til å levere en fin konsert på søndag!

På søndag får vi svaret. Juniorkorpset spiller 14.30 i Multisalen, mens hovedkorpset går på scenen i Teatersalen 16.00. Vi ønsker lykke til!

HSMK

Juniorkorpset til HSMK er snart klare for mesterskap!