Årets norgesmesterskap har svært god påmelding, og for NM skolekorps brass er det større deltakelse i jubileumsåret enn på mange år. Flere store korps deltar både med hovedkorps og juniorkorps.

Flere nyskrevne stykker

Under årets NM er det flere korps som stiller med nyskrevne stykker. Skodvin skolekorps er att av disse korpsene. De skal fremføre «Heroes of the North», som er en hyllest til brassband-miljøet i Nordhordalandsregionen. Musikken består av variasjoner som er basert på personligheter som kan assosieres både til Skodvin Skulemusikk og regionen. Stykket er skrevet av den anerkjente skotske komponisten Peter Graham. Korpset har fått støtte fra Frifond B til prosjektet.

Også Hellen Skoles musikkorps og Smørås skolemusikk har nytt stykke i anledning NM. Stykket til Hellen skoles musikkorps er skrevet av musikantene selv og deres dirigent Fredrick Schjelderup og har det passende navnet «Concerto nr 1 – Theme Work». Smøreås skolemusikk skal fremføre «The briefest History of Time» av Simon Dobson.

Debutanter

I jubileumsåret er det flere korps som stiller i NM for første gang. Både Holmestrand skolekorps og Mathopen Skoles Musikkorps er debutanter under årets konkurranser. Du ser Mathopen Skoles Musikkorps på scenen fredag klokken 12:25, og Holmestrand skolekorps klokken 15:00. Begge korpsene spiller i Peer Gynt-salen.

Storslått premieutdeling

Årets premieutdeling for NM skolekorps skjer utendørs på Torgallmenningen midt i Bergen sentrum. Premieutdelingen er kronen på verket etter en storslått konsert. På scenen står Skjold Nesttun Janitsjar, Eikanger-Bjørsvik Musikklag, Ole Edvard Antonsen og treblåstrio med Thomas Hjertaker, Kamilla Bentsen og Jonas Eskeland. Konserten og utdelingen er ledet av Stian Sandø.


Drillfeber på Sotra

Sotra Arena fylles med 532 drillere som skal konkurrere om edelt metall i årets NM korpsdrill. Deltakerne er fra 50 ulike korps og er fordelt på 397 startnumre. Det skal konkurreres i 46 konkurranseklasser. Konkurransen starter fredag klokken 09:00 med Twirl duet preteen og Twirl duet senior på henholdsvis bane 1 og 2.

NM deltaker Florø drill skal også i ilden under tattoo-oppvisning på Fana Stadion søndag klokken 16:00. Premieutdeling for NM korpsdrill blir i Sotra Arena på søndag etter konkurranseslutt.

Se også: Disse utstillerne kan du møte under NM skolekorps i Grieghallen