I år deltar hele 21 nasjoner på VM, og alle innlosjeres i en deltakerlandsby ca. en time øst for Venezia. Ge. Tur Village i Lignano Sabbiadoro ligger ved kysten, og sportshotellet har egen strand, flere svømmehaller, idrettshall og flere bygg med hotellrom. Alt er på et bilfritt område med gangavstand til de ulike fasilitetene.

Reise- og konkurransedager

De aller fleste i den norske delegasjonen reiser tirsdag 31. mars, med hjemreise 6. april. VM starter med åpningsseremoni kl. 19:00 onsdag kveld, og torsdag, fredag, lørdag og søndag er konkurransedager.

Nytt av året

Nytt av året er innledende runder i alle klasser unntatt store tropper (twirling corps, show corps, bannieres, parade corps og pom pons). For jenter er det åtte som går til finale i Solo 1 baton, 2 baton, X Strut og Rhythmic twirl (drilldans), mens det for guttene er seks som går til finale (ikke gutteklasse i X Strut). I Twirl duet og tropp (Dance team og Twirl team) er det tre som går til finale i hver alderklasse.

OVERSIKT OVER NORSKE VM-DELTAKERE

Norske representanter

Fra NMF reiser president i NBTA Norway, Lise Hagen Rebbestad og teknisk ansvarlig Ingrid Yerlikaya. Landslagsledere er Ann-Cecilie S. Davis og Hanne M. Hansen. Camilla Eriksrød-Fjeldahl og Ingrid Yerlikaya skal være dommere under mesterskapet.