I sammenheng med EM brass 2023 arrangerer EBBA nok en gang solistkonkurranse. Denne gangen skjer det Malmö i Sverige. Konkurransen er fra 1-3 mai.

I den prestisjetunge konkurransen skal et antall på maks 20 solister kjempe om en av tre finaleplasser ved å fremføre et valgfritt verk akkompagnert med piano. Finalistene, som blir valgt av en internasjonal jury, vil fremføre en konsert med verk valgt av EBBA Music Commission sammen med andre musikere. Finalen vil finne sted 3. mai.

Lokal vinner

Solotrombonist i Eikanger-Bjørsvik Musikklag, Vidar Nordli, deltok i konkurransen i 2014 og stakk av med seieren. Han har gode minner derfra, og anbefaler absolutt å melde seg på.

– Dersom du blir plukket ut til denne konkurransen, kan du forvente noen intense dager med et ypperlig nivå. Det foregår i flere runder, og spenningen stiger etter hvert. Det er en flott konkurranse, og jeg har fremdeles kontakt med andre som deltok, sier Vidar.

– Hvordan føltes det å faktisk vinne?

– Det var så klart overveldende. Det var også ekstra spesielt for min del siden jeg akkurat hadde takket ja til en plass i Eikanger-Bjørsvik. Hele korpset satt og heiet meg frem, og det var et fint øyeblikk.

Vidar Nordli med seier i Skottland  2014.

Påmeldingsfristen er 31. januar. For mer informasjon om konkurransen, klikk her.