Leder i SBB innrømmer at han er litt skuffet etter femteplassen.
– Vi hadde håpet å få bedre betalt for musikaliteten, men vi er ekstremt stolt over det hele organisasjonen har gjort i forkant og underveis i mesterskapet.

Etter å ha spilt pliktnummer på lørdag og selvvalgt nummer på søndag, var stemningen god både innad i korpset og blant de mange tilreisende norske. Ord som «steinbra» og «dette må være noe av det beste Stavanger har levert» var noe av det som gikk igjen. Det holdt imidlertid ikke helt inn, og dommerne belønnet siddisene med en femteplass.

Selmer Simonsen sitter nå i styret i Stavanger Brass Band og har tre ganger dirigert det danske korpset, Lyngby Taarbæk. I tillegg har han forberedt Stavanger Brass Band til to mesterskap, det var i 2004 og i 2008. Den ene gangen han forberedte korpset, spilte han også selv.
– Jeg skulle også deltatt med Yorkshire Building Society i 2005, men på grunn av sponsorsvikt, så deltok de ikke det året.

– Hva tenker du om det SBB har levert i helgen?

– Det er så enormt, og jeg er utrolig stolt av korpset. Jeg synes de har levert jevnt over to dager, men generelt synes jeg nivået var høyere på dagens selvvalgtavdeling enn under gårsdagens pliktnummeravdeling. Etter min oppfatning var det ingen av korpsene som «nailet» pliktnummeret, men på selvvalgt var det skyhøyt nivå og opptil flere av korpsene spilte stykkene til perfeksjon, sier Simonsen.

Som tidligere dirigent synes han det er enormt givende å bidra i styret med sin kompetanse.

– Jeg er på andre året nå. Vi skal ha årsmøte rett etter EM, så får vi se.

Dommerne under årets EM:
Pliktnummer: Jan de Haan, Christophe Jeanbourquin og Katrina Marzella-Wheeler
Selvvalgt: Arvid Anthun, Gary Cutt og Erik Janssen

Fullstendig resultatliste