Eikanger-Bjørsvik Musikklag stakk av med seieren i elitedivisjonen. Det var en fornøyd gjeng som etter fremføringen kunne fortelle at dette hadde gått akkurat som planlagt og hadde store forventninger til plassering.
– Vi jobber alltid for å vinne.

Og forventningene ble innfridd.
– Det er alltid gøy å vinne. Vi er inne i en god steam nå og det er kjekt at vi får til dette, sier Viggo Bjørge i Eikanger-Bjørsvik Musikklag, når seieren er sikret. Han legger til at Siddis Brass er en fin anledning til å skape ny musikk og at det alltid er like kjekt å treffe andre i brassbandmiljøet.

Musikantene i Stangaland Brass regner med at nervene kommer før de går på scenen. F.v.: Karen Utbø Vea (17), Hanna Iren Skår (15) og Elise Fremmersvik (18). Foto: Monika Heggem

Glemmer at det er konkurranse

At musikantene liker underholdningskonkurranse-konseptet er tydelig. Korps kommer tilbake år etter år og Siddis Brass omtales blant flere som et slekstreff. Kristine og Hilde fra Agder Brass har mistet tellingen på hvor mange ganger de har deltatt, men mener det må være hvertfall 10-12 ganger.
– Siddis Brass er et kjekt avbrekk fra hverdagen. Å komme hit og møte andre fra brassbandmiljøet er like trivelig, år etter år.
– Jeg glemmer helt at det er konkurranse, vi fokuserer på showet. Vi koser oss på scenen og vil gjøre publikum glad, forteller Susanne Solbakken fra Ila Brass Band. Hun deltar på Siddis Brass for femte gang.

Også Andreas Heier Røe er en gammel traver på Siddis Brass. Som tidligere dirigent for Hetlevik Musikklag, har han tatt turen fra Bodø for anledningen. Han skal være vikar på slagverk i og har arrangert to av stykkene som skal framføres under konkurransen. Røe mener at Hetlevik Musikklag aldri har vært så gode som de er nå, men har ingen forventninger til plasseringen. Hetlevik Musikklag skal gjøre sitt beste, så er det gøy hvis publikum og dommere liker det de hører.
– Hvis vi vinner er det gøy for oss. Hvis alle andre er bedre, er det gøy for brassbandbevegelsen, sier Røe. Med seg på slagverk har han Ida Marie (14) og Ole Jørgen (19), som er med på Siddis Brass for tredje og sjette gang.

Det er over 100 frivillige som bidrar til å gjøre Siddis Brass mulig. F.v.: Guro Elgheim og Lise Marte Hagen mener Siddis Brass er en av de store korpsbegivenhetene. Foto: Monika Heggem

Høstens høydepunkt

Også for arrangørene og de frivillige er Siddis Brass et av høstens høydepunkt.
– Dette er en av de store korpsbegivenhetene, og det er viktig å støtte opp, sier Lise Marte Hagen. Hun har tidligere har spilt i Stavanger Brass Band og Eikanger-Bjørkvik Musikklag. I år er hun med både som frivillig og musikant i Bjørsvik Brass.

Leder av Siddis-komiteen, Anders Rydberg, sier at han ønsker at Siddis Brass skal være en konkurranse som drives av «ja-mentalitet».
– Her er det lite regler og byråkrati, og vi vil ikke si nei til forespørsler og innspill som kommer fra korpsene selv.
I år har Siddis Brass fått internasjonalt besøk. EM 2020 skal arrangeres i byen Palanga i Lituaen, og en delegasjon derfra har tilbrakt helgen i Stavanger for å observere hvordan Siddis Brass arrangerer korpskonkurranse.

Steffen Rogne i Siddis Brass skryter av de frivillige og mener det er få som har et så godt apparat.
– Her har vi frivillige som har vært her i årevis. De stiller opp år etter år, og kan jobben sin.

Han er godt fornøyd med årets arrangement.
– Det skjer selvfølgelig litt småting underveis, men det er derfor vi i komiteen er her, og legger til at det er stor stas at Siddis Brass trekker så mange folk til byen. I brassbandmiljøet kjenner alle hverandre, kan Rogne fortelle, før Jan Arve Hammerseth kommer innom med en stemningsrapport.
– Her er det store smil, latter og god stemning.

 

Fullstendig resultatliste finner du her: Resultater Siddis Brass 2019