– Dette blir absolutt en av de mest interessante RØST-periodene for oss. Vi har mye repertoar som må gjøres konsertklart i løpet av en helg, så først og fremst ser jeg frem til å jobbe hardt med denne svært motiverte RØST-gruppen, smiler hun. Korpset stiller vel forberedt:
– Alle instrumentgruppene har øvd inn et stykke på egenhånd, som vil bli presentert på huskonsert på lørdagen, noe jeg gleder meg innmari til å få høre.

Urpremiere på søndag!

Korpset har fått en spesiell utfordring – ferskt fra utlandet.
– Den finske komponisten Jukka-Pekka Lehto har skrevet et nytt, moderne musikkstykke til RØST! Jeg ser veldig frem til å jobbe med Resitativo, Aria and Dance, som får sin urpremiere på konserten, avslører Tanja.
– Vi skal jobbe med verket i helgen sammen med komponisten, og søndagskonserten blir altså urpremiere!

Ser fremover

– Høstsesongen var delvis «spille sammen» et nytt korps, og delvis feiring av Musikkorpsenes År. Hvordan ser vårsesongen ut?

– Januar-samlingen vil bli spennende musikalsk. Vi forbereder ikke bare konserten på søndag, men vil også begynne å jobbe mot regionkorps-samlingen i april. Dette april-møtet med andre regionkorps fra resten av landet vil være en inspirerende måte å avslutte den første sesongen med denne RØST-kontingenten, tror dirigenten.

Men først står altså Lier for tur.
– Hensikten med RØST er å skape en arena der ambisiøse, talentfulle musikere kan spille med andre musikere med samme glede av å spille. Det er noe alle skolekorps-musikanter bør oppleve, oppfordrer Ikonen.
– Vårt mål er å skape uforglemmelige opplevelser for publikum. I denne konserten vil publikum høre denne nyskapende og energiske gruppen som gjør alt fra tradisjonell marsj til nyskreven samtidsmusikk og ekte showmusikk, lover hun. På programmet står blant annet Jukka Pekka Lehtos nye stykke, Fredrick Schjelderups Tornado og Timo Forrströms Sons of the midnight sun.

– Kort oppsummert, RØST skal lage storm på Lier Kulturscene, og jeg håper et fullsatt hus vil oppleve det!

Kjøp billetter her (kommer)

Tanja Ikonen leder RØST