Klokken 13.30 ble de fem finalistene annonsert.  Finalistene ble ropt opp i spillerekkefølge, og Skage ble ropt opp som nummer tre.

– Jeg var godt fornøyd med det.  Det er greit å ikke være sist.

I finalen spilte han følgende to stykker:

A minute if news av Eugene Novotny (skarptromme) og Over the rainbow av Harold Arlen arr: Robert Oetemo.

Skage gikk ikke tomhendt ut av lokalene på Norges musikkhøgskole. Det vanket både et stipend på 20 000,- fra NMF, i tillegg til opptreden på UKM-festivalen i Trondheim, solistopptreden under landsfestivalen i Bergen i sommer og opptreden på konsert i Helsinki januar 2019.

Publikumsprisen på 15 000 kroner gikk til Kei Solvang på piano,  mens Olaf Andreas Strand, også han pianist, ble Årets musiker. Årets musiker får en pengepremie på kr 50 000,-. Begge prisene er gitt av Furestiftelsen.

Hektisk vår

UMM-helgen er bare en av mange for Skage denne våren. I februar skal han delta med Stavanger kommunes korps i 4. divisjon, mans han i mars skal være med på NM janitsjar med Bjergsteds Blåseensemble.  Rosinen i pølsen blir likevel EM brass i Utrecht første helgen i mai. Tasta Skolekorps gikk til topps i fjorårets NM skolekorps, og dermed skal de representere Norge i år (i tillegg til Eikanger-Bjørsvik Musikklag og Stavanger Brass Band).

UMM samler både blåsere, strykere, slagverkere og pianister. Flere fra NMF deltok i den knivskarpe konkurransen, men det var kun Skage som kom gjennom det siste nåløyet og fikk delta i søndagens superfinale.

Resultater og annen info om UMM finner du her