Musikantene har besøkt gruve 3, besøkt en fangststasjon og lekt med 130 trekkhunder! Vi var forberedt på å treffe både snø og isbjørner, sistnevnte vel og merke på trygg avstand, men det ble bare snø i denne omgang, forteller korpsets leder Kristin Nilsen.

 

Korpset har hatt samarbeid med kulturskolen i Longyearbyen og spilt flere konserter. Korpset avsluttet turen med deltakelse under søndagens gudstjeneste i Longyearbyen kirke.- Et korps på tur til Svalbard må jo selvsagt spille Svalbardtema på konsert. Dette gikk ikke upåaktet hen hos publikum, som ble rørt så tårene trillet, forteller dirigent Nina Therese Bakke.
For mange korps forbindes perioden rundt feriestart i juni med korpsturer, men Skittenelv så seg ut september måned for sin utflukt mot nordlige strøk! , og turen vært en snakkis i flere uker allerede! fortsetter korpslederen.

Korpsvenner på Svalbard

Litt av bakgrunnen for å velge Svalbard som destinasjon er at korpset har en vennskapsfamilie med et tidligere medlem i Skittenelv Musikkorps, Ingeborg Jenssen, boende i Longyearbyen.

Ingeborg er aktiv i musikklivet i Longyearbyen

Ingeborg er aktiv i musikklivet i Longyearbyen

Ingeborg, som også er med i regionkorpset for Troms og Nordre Nordland, ønsket korpsmusikantene velkommen nordover.  Hun forteller at Svalbard har et yrende musikkliv; storband, kulturskole og en rekke kulturelle arrangementer gjennom hele året. Videre sier hun at andelen barn og ungdom som spiller ikke er så høy, og at det er kjekt med besøk av et korps med mange barn og ungdom.

oving

Korpset i full konsentrasjon, her i forkant av turen.