August Schieldrop
(@augustschieldrop)

August Schieldrop er i dag student ved Norges Musikkhøgskole. (Foto: privat).

– I tredjeklasse holdt korpset en rekrutteringskonsert på skolen. Jeg husker at tubaisten var helt fantastisk flink og jeg var ikke i tvil: Jeg ville spille tuba!

August Schieldrop (22) startet på valthorn i Gjallarhorn skolekorps. Etter hvert åpnet det seg en ledig plass på tuba.
– Vi holdt et godt nivå og jeg hadde mange rollemodeller i de eldre musikantene. Dette motiverte meg til å øve, jeg ønsket å bli like flink.

Og flink ble han. I dag regnes August som et av landets største blåsetalenter. I 2020 vant han prisen for Årets Musiker under Ungdommens musikkmesterskap (UMM), spilte konsert under Festspillene i Bergen, vant Equinors talentstipend i klassisk musikk og var nylig solist med KORK.

– Det var i skolekorpset jeg oppdaget musikken. Jeg fikk tidlig mestringsfølelse og kjente fra tidlig alder at jeg var glad i å spille musikk. I korpset hadde vi en dyktig dirigent og gode spillelærere som inspirerte meg allerede fra starten.

August trekker frem Frode Amundsen som et stort forbilde. Å få en spillelærer som spilte samme instrument var en enorm verdi for August, som fortsatt husker hvordan det var da han så Amundsen spille sammen med Oslo-Filharmonien.
– Han er fortsatt spillelæreren min, min mentor, forbilde og rollemodell.

Det var i skolekorpset jeg oppdaget musikken. Jeg fikk tidlig mestringsfølelse og kjente fra tidlig alder at jeg var glad i å spille musikk.

 

Fra musikkskolen til KORK

På ungdomsskolen begynte August på musikklinjen på Majorstua skole, som er drevet av Barratt Due musikkinstitutt. Det var her han først bestemte seg for å satse på musikken.
– Her var jeg sammen med talentfull ungdom på min egen alder, hvor alle ønsket å bli musikere. Da ble det helt naturlig for meg at det skulle jeg og.

I dag studerer August musikk ved Norges Musikkhøgskole og til tross for sin unge alder har han allerede oppnådd flere milepæler.
– Et av mine beste minner er da jeg var solist med KORK. Det hadde vært en lang pause uten å spille for et publikum. Dette er en av de beste konsertene jeg har spilt og da føles det ekstra godt. I tillegg kom min gamle dirigent sammen med en stor gjeng fra Gjallarhorn for å høre på, noe som betyr mye for meg.

 

2021 har vært et innholdsrikt år med bl.a. solistoppdrag for KORK og vinner av Equinors talentstipend. (Foto: privat).

 

August sine beste tips til deg som vil bli bedre på instrumentet:

  • De dagene du er litt demotivert eller ikke er helt «venn» med instrumentet, pleier jeg å lytte til god musikk som inspirerer meg.
  • Jeg ser mye på YouTube, her finner jeg mye inspirasjon. Her kan jeg se alt fra gamle legender til nye, dyktige musikere. Jeg finner også mye inspirasjon i å følge musikere på Instagram og YouTube
  • Men viktigst av alt: kos deg med spillingen. Øver du jevnt hver dag vil du oppleve fremgang!

 

Oline Storlykken Juul
(@twirler_oline_storlykken_juul)

Oline Storlykken Juul er en av drillerne som skal representere Norge under EM Twirling i Frankrike påsken 2022. (Foto: Privat).

– Som liten elsket jeg å synge og danse foran speilet.

Oline Storlykken Juul (18) startet i Spjelkavik Drillklubb da hun gikk i fjerdeklasse. Den aktive jenta som var glad i å lage show, fant fort sin plass i drillmiljøet.

– Kanutte Høidahl var en av de eldre jentene i klubben da jeg startet og min første rollemodell i drillmiljøet. Hun var en dyktig driller, men hadde også gode verdier. Hun lærte meg verdien av fellesskap og da jeg var lita ønsket jeg å bli som henne!

Oline trekker frem det gode miljøet i Spjelkavik Drillklubb som en viktig faktor for har kommet dit hun er i dag.
– Jeg hadde aldri vært der jeg er i dag uten klubben min. Vi har så mange talentfulle utøvere og jeg har hatt fine rollemodeller som har motivert meg til å stå på helt fra starten.

– Min drillklubb er som min andre familie, min «safezone», sier Oline om Spjelkavik Drillklubb. (Foto: Privat)

Under korona har Oline savnet fellesskapet i klubben, som hun omtaler som sin andre familie.
– Samholdet og fellesskapet er alt i en klubb, du blir så god som klubben din er. Min drillklubb er som min andre familie, min «safezone». Miljøet er bygget på tillit og trygghet. Det å ta den bussturen sammen før en konkurranse, være nervøs sammen og oppleve oppturer og nedturer sammen. Da kommer man veldig tett på hverandre.

Jeg hadde aldri vært der jeg er i dag uten klubben min.

I dag er Oline selv blitt en av de eldste i klubben, en som de yngre utøverne ser opp til. Gjennom 10 år har hun utmerket seg som en hardtarbeidende, dedikert og dyktig utøver. Trener Ida Wågsholm beskriver Oline som en lagspiller som jobber beinhardt og alltid er villig til å utvikle seg. Merittlisten er lang og bare under NM i Korpsdrill 2021 kunne Oline smykke seg med flere titler; Solo x strut, Drilldans Solo og Twirl Duet sammen med Eline Svabø Rørvik. Men det er ingen grunn til å slappe av, for allerede i påsken reiser Oline til Frankrike. Hun er en av utøverne som er invitert til å representere Norge under EM Twirling.  Vi ønsker Oline lykke til og gleder oss til å følge med henne på veien videre mot det store målet.
– Drømmen er å vinne VM!

Som liten elsket Oline å synge og danse foran speilet. I drillmiljøet fant hun sin plass. (Foto: Privat)

Olines beste tips til deg som vil bli en bedre driller:

  • Mitt beste tips er å skrive treningsdagbok. Man er ofte flink til å sette seg de store målene, som å vinne NM, men glemmer fort de små tingene man oppnår hver trening. Dette gir motivasjon, samtidig som du ser hva du må jobbe med for å nå de store målene.
  • Finn noe positivt fra hver eneste trening, selv på dårlige dager.
  • Jeg får mye inspirasjon ved å se på dyktige utøvere på YouTube eller andre plattformer. Her får du gode tips og triks, og ser man at andre får det til, så ser du at det er mulig.

 

Benjamin Overholdt

– Jeg gleder meg til å se hvor han er om 10 år, sier dirigent Ben Hiros om 11 år gamle Benjamin Overholdt. (Foto: Privat)

– Benjamin er en ekstremt talentfull ung musikant. Hans teknikk og musikalske uttrykk er langt over andre musikanter på sin alder. Allerede i en alder av 11 år har han konkurrert i 3. divisjon på Siddis Brass, hvor han var en sentral del av tubaseksjonen. I løpet av tiden han har spilt i Sotra Brass har han hatt instruktører fra blant annet Tertnes Brass og Eikanger-Bjørsvik Musikklag, som snakker varmt om Benjamin. Han har en utrolig arbeidsmoral og er alltid godt forberedt. Benjamin er virkelig en å følge med på i fremtiden og jeg gleder meg til å se hvor han er om 10 år, sier dirigent i Sotra Brass, Ben Hirons. 11 år gamle Benjamin Overholdt har kun spilt i fem år, men er allerede en etablert musikant i voksenkorpset Sotra Brass. Han spiller også i Midtre Sotra Skolekorps.

Det er viktig å ha det gøy!

– Jeg synes det er veldig fint at mange synes jeg er flink til å spille tuba. Det gir meg motivasjon, og det betyr at jeg også får være med å spille med de voksne.

Benjamin kommer fra en korpsfamilie og synes det er kjekt å spille sammen med storesøster Tiril og mamma.

– Tiril og mamma er mine forbilder fordi jeg synes de er flinke til å spille. Det er ekstra gøy når vi kan øve sammen.

11-åringen startet å spille i førsteklasse. I dag elsker han å spille tuba og hans beste minne var å få være med å spille på Siddis Brass.
– Det er viktig å ha det gøy! Målet er å alltid kose meg med spillingen.

 

Benjamins beste tips til deg som vil bli bedre å instrumentet ditt:

  • Mitt beste tips er å spille mye på stykker med melodier du synes er gøy.
  • Bruk tid på å øve på det som vanskelig. Hvis du spiller jevnt på et stykke vil du bli bedre og til slutt vil du få det til!

 

 

 

 

Olines trener, Ida Wågsholm, er ansatt som nasjonal drillkonsulent i NMF.