Når og hvor skjer der? 

I din by eller bygd fredag 4. juni.  Tidspunkt og sted bestemmer dere selv. Et folkerikt sted? Kanskje kan dere kople dere på noe annet som skjer i deres lokalsamfunn akkurat denne dagen ?

Hvorfor stille opp?

Klimabrøøølet er en massiv folkelig mobilisering med mål om at politikerne handler i tråd med Parisavtalen og sikrer mer natur. At ditt korps stiller seg bak dette kravet med musikk, glede og humor bidrar til å løse den viktigste utfordringen i klimakampen: bygge folkelig oppslutning om de modige tiltakene som våre folkevalgte må treffe på vegne av oss alle. Timingen er heller ikke tilfeldig; det som skjer før sommeren, har stor påvirkning på hvilke saker som blir viktige i valget. Målet er også å få PR-dekning på stuntet, så mange får med seg både den viktige saken og det flotte korpset deres!

Hvordan skjer stuntet?

For å visualisere slagordet «splittet sideveis eller sammen framover» gjør dere følgende:

  • Velg et stykke dere kan spille.
  • Dirigenten/lederen spiller opp, og korpset begynner å spille og marsjere – i UTAKT!!

Kanskje spiller noen veldig sakte, noen fort, og dere marsjerer i ulike retninger, sidelengs og rotete hver deres veier.

  • På et signal som dere har bestemt begynner dere å marsjere sammen igjen, og til slutt spiller dere stykket samtidig mens dere marsjerer sammen framover – sammen!

Hva skjer etterpå?

  • Bruk gjerne anledningen til å ha en utendørs konsert. 
  • Bruk også anledningen til å spille inn individuelle og et samlet klimabrøl på www.klimabrolet.noSlik er dere med på å bidra til å lage verdens lengste klimabrøl!
  • Spør lokalpressen om de vil dekke stuntet. (Ved påmelding her eller til kontaktperson kan muligens noen fra Klimabrølet være behjelpelige med dette)
  • Inviter venner og kjente til å overvære begivenheten og del den i sosiale medier med #klimabrolet, #sammover, og oppfordre folk til å brøle!

Ta gjerne kontakt med Ragnhild Briseid for mer informasjon eller spørsmål: ragnhild@klimabrolet.no

Meld din interesse her: