Marie er 24 år og driller for Bodø drill team. Marie stiller i 2 baton.

Hva gleder du deg mest til med VM drill?

Det jeg gleder meg mest med VM er først og fremst opplevelsen av at det er i Norge. Følelsen av å gå på gulvet på et så stort mesterskap på hjemmebane, og samtidig følelsen når jeg er ferdig  og vet at målet mitt som driller er nådd. Jeg gleder meg også til å være sammen med drillvenner som er spredd rundt omkring, og jeg ser frem til å få masse ny inspirasjon av å se på andre utøvere både fra Norge og andre land.

Hvorfor begynte du med drill?

Da jeg var rundt 8 år så jeg drilljentene i 17.mai-toget, og ble fast bestemt på at jeg skulle bli driller. Det var noe med den staven og uniformene som gjorde at jeg ble veldig interessert. Jeg syntes det så kjempekult ut, og ville lære det selv. Jeg begynte å drille da jeg var 9 år.

Foto: Privat

Hva er ditt beste drillminne?

Det er vanskelig å finne ett minne, det er så mange gode minner fra reiser og treninger etter å ha stilt i konkurranser i ca. 14 år. Men det som sitter aller best er nok NM 2017; etter en skulderskade i februar så det lenge mørkt ut for meg med tanke på å klare et VM-uttak, fordi jeg måtte forandre på programmet mitt og ta ned nivået. VM-uttak har vært mitt mål siden vi fikk vite at det skulle arrangeres i Norge. Grunnet smerter fikk jeg trent litt mindre den sesongen iforhold til vanlig. Likevel ga jeg aldri opp håpet. NM kom og jeg var fryktelig nervøs. Jeg gikk ut på gulvet – og leverte! Jeg hadde 2mist og kunne sikkert ikke klart en bedre runde. Den følelsen jeg gikk av gulvet med er ubeskrivelig. Det var mitt siste NM og det var så godt å gi seg med en god runde og ikke minst en super følelse å ha klart målet! Det beviste for meg at man skal aldri gi opp!

Hvem er ditt forbilde?

Jeg har flere forbilder innen drill,  men de jeg har sett opp til lenge er Jennifer Marcus og Karissa Wimberley fra USA. Har trent med begge to, og de er fantastiske som instruktører og ikke minst som utøvere. Er så inspirerende å se hva man kan få til innen sporten. Flere av mine trenere er også forbilder, spesielt Anita som har vært inne de siste årene og hjulpet meg videre som utøver, og presset meg på trening. Det er utrolig å ha trenere som vil bruke masse av sin tid på å hjelpe deg. Det er et ordentlig forbilde for meg, for uten gode trenere hadde jeg nok ikke drillet like lenge som jeg har gjort.

Stemmer det at du skal legge opp etter VM? Hva er planen videre?

VM blir min siste konkurranse ja. Målet var alltid å stå på gulvet under VM, og deretter gi meg som utøver. Jeg tok dommerkurs i 2016 og vil satse mer på å sitte på den andre siden fremover. Ønsker å gi mitt bidrag videre i drillmiljøet ved å være dommer og instruktør for mine utøvere, så jeg kommer nok til å være i drillmiljøet i lang tid fremover. Jeg vil også bruke mer tid hjemme på å være sammen med venner og familie da det ofte har kommet litt i andre rekke.

Når man først har fått en plass til drill i hjertet så er det vanskelig å forlate miljøet. Det har vært en fantastisk reise som utøver med oppturer og nedturer, men nå er jeg veldig klar til å legge det til siden og gjøre noe annet – både innenfor drillen og etterhvert på hjemmebane.

Vi ønsker Marie og de andre lykke til med VM. Mer informasjon om VM drill kan du lese her.