– Vi har deltatt på DM i mange år, og var skikkelig forberedt i mars, forteller Charlotte Drøbak, korpsleder i Kråkerøy skolekorps.
– Musikantene synes jo det var synd arrangementet da ble avlyst, men hadde selvsagt forståelse for avgjørelsen som da ble tatt.

Nå er korpset påmeldt neste års mesterskap.
– Vi synes DM er en fin arena å stille opp på for at vi selv får vist oss frem. Noen av musikantene synes DM repertoaret skiller seg ut fra annet repertoar ved at de da spiller «ekstra kule sanger med for eksempel avansert timing». Dirigent Cato Angeland legger nemlig lista høyere enn han gjør til andre prosjekter, forteller Drøbak.

Alt om DM 2021

– Det er også en fin arena å høre på andre korps, så det håper vi vi får lov til også neste år. Vi velger oss alltid ut noen korps vi i fellesskap hører på. Det er viktig å bli en god lytter, og ikke bare en god utøver, smiler korpslederen.

Hun letter på sløret til korpsets mesterskapsforberedelser:
– Prosessen frem mot DM gir korpset en mulighet til å jobbe grundig med færre stykker, enn det vi øver på til en ordinær konsert. Vi er et lite korps, så vi slipper å dele inn korpset i grupper. Noen ganger gjør vi det likevel, fordi vi ønsker å jobbe ensemble-vis.

Korona og smittevern hindrer ikke korpset i å planlegge forberedelsene:
– Vi har en øvelse i uken, og i oppkjøringen til DM har vi også et helgeseminar. Dette seminaret går over en helg uten overnatting neste år. Uoppfordrede tilbakemeldinger fra flere musikanter er at de gleder seg til seminarene!

Les om Juniorkorpset som gleder seg til Distriktmesterskap!

Deltakelse på DM gir mange gevinster for korpset:
– Musikantene gleder seg bestandig til DM. Noen er nervøse for å spille i en stor sal med mange publikummer, mens andre synes det er det som er kult, forteller Drøbak. Men alle møter opp for å gjøre sitt beste.

– Det er alltid spenning i forbindelse med premiering, men det er ingen sure miner. Man blir selvsagt skuffet hvis man ikke opplever å få uttelling for jobben som er lagt ned, men vi er enige om at det er jobben som legges ned og prosessen frem til selve dagen, som er det viktige. Det er i den perioden korpset utvikler seg, påpeker hun.

Vi gleder oss til å høre dem på scenen!

Vi sees i Fredrikstad neste år!