–  Tidligere har vi lånt Frivillighet Norge sin stand et par timer en dag på Arendalsuka. Men i er det Musikkorpsenes år, så nå slår vi mer på stortromma og er til stede hele uka, sier en oppglødd president, Rita Hirsum Lystad. Hun skal selv være til stede i Arendal på tirsdag og onsdag, og gleder seg til å fronte NMF sine resolusjoner som ble vedtatt på landsmøtet i vår.

– Der er vi veldig tydelig på hva vi mener om Kulturskolen, inkludering og situasjonen til Forsvarets musikk, sier hun.

Politikere i teltet

– Vi har invitert politikere fra alle partier til å komme innom for å ta en korpsprat i teltet vårt. Der vil de får høre om hva som er viktig for oss. I tillegg får de en helt spesiell vaffel med NMFs logo på vaffelhjertene. Det må jo bare gå rett hjem, sier hun og ler.

Onsdag ser ut til å bli den dagen med flest politikere på besøk i teltet, men presidenten håper å treffe mange som brenner for korps hele uka.

– Alle er hjertelig velkommen til et besøk hos oss, enten det er for å diskutere rammevilkår for sitt lokale korps eller bare for å hilse på, sier hun. Fredag vil mange elever i videregående skole komme innom teltet, da NMF sin stand er en del av en demokratisti som LNU (Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner) har lagt opp til.

Viktig arena

Det er som sagt Musikkorpsenes år og statssekretær i Kulturdepartementet, Frida Blomgren, er en av dem som kommer innom.

– Det er viktig å være til stede på en arena der «alle» politikerne er til stede, samtidig som det er en litt mer uformell tone enn i formelle møter, sier NMFs generalsekretær, Karl Ole Midtbø.

– I år får jeg dessverre ikke anledning til å være til stede selv, men vi har et godt lag med ansatte både nasjonalt og regionalt, pluss Forbundsstyremedlemmer, sier Midtbø.

Les mer om programmet på Arendalsuka

Her finner du NMF på Arendalsuka

NMF sine resulosjoner fra Landsmøtet