Publisert 03/04/2017 - Oppdatert 03/04/2017 Forfatter: Håkon Mogstad

Nasjonalt Brassbandkurs på Manger

Bli med på Nasjonalt Brassbandkurs med dirigent Reid Gilje og instruktører i stjerneklasse. Kurset arrangeres på Manger Folkehøgskule i uke 26.

Vi inviterer også i år til Nasjonalt Brassbandkurs på Manger Folkehøgskule med Reid Gilje som musikalsk leder. Blant instruktørene er Tormod Flaten, Svein Henrik Giske, Magnus Brandseth, Trond Madsen, Grethe Westbø Tonheim og David Morton.

– Med nasjonalt brassbandkurs ønsker vi å gi et tilbud til de eldste musikantene i skolekorpsene som gjerne trenger nye utfordringer, og til unge voksne opp til 21 år som fremdeles er aktive musikanter og vil gå på sommerkurs, forteller generalsekretær i Norges Musikkorps Forbund, Karl Ole Midtbø.

– Hvorfor er kurset lagt til Manger Folkehøgskule?

– Å samarbeide med Manger Folkehøgkule om et nasjonalt brassbandkurs er helt naturlig for NMF. I Nordhordland og rundt folkehøgskolen er det et unikt og sterkt brassbandmiljø, og ved å ha dette kurset kan vi være med å forsterke dette. Veldig kjekt om folkehøgskolen får flere søknader til skolen som følge av at musikantene har hatt det kjekt på kurs, forteller han.

– Hva er de viktigste stikkordene for innholdet på kurset?

– Kurset skal bygge videre på rammeplanen vi har for de andre sommerkursene våre, med samspill, teori og gruppeundervisning med dyktige instruktører,  forteller Midtbø.

Han synes også det er spennende at ungdommer fra hele landet får en mulighet til å møtes og bli kjent.

– Ungdommer som møtes over flere dager knytter gjerne sterke bånd og får venner for livet. Og ved å gå på et nasjonalt kurs får de unge etablert gode,  og enda bredere nettverk med personer som har samme store interesse for musikken. Det er i seg selv en god grunn til å bli med på kurs, forteller han.

Påmelding via korpsdrift innen 15. april.

Her kan du lese mer om kurset som var i 2015

Loading