Siste helgen i september arrangerer NMF høstens ledermøte på Hell i Trøndelag. Dette blir første fysiske ledermøte siden januar 2020. I forkant av ledermøtet samles det sittende forbundsstyret, som ble valgt i oktober 2020, endelig til et fysisk styremøte.

– Jeg gleder meg som «en unge» til å treffe alle de flotte korpsfolkene som brenner for korps. At vi nå endelig kan treffes fysisk og oppleve dynamikk i møterommet blir utrolig fint. Digital flate er bra det også, men det slår ikke samspillet du får i et fysisk møte. Heldigvis! Jeg har trua på møtet mennesker imellom, på relasjonsbygging og muligheten til de spontane ytringene som kommer både i møtet og i pausene, sier president i NMF, Rita Hirsum Lystad.

Jeg mener vi nå har et vindu for å synliggjøre den fantastiske hobbyen som korps er, og bruke dette potensialet som det gir oss.

Det å lede et styre hun ennå ikke har møtt fysisk, opplever Hirsum Lystad som rart.
– Det er noe som mangler, men når det er sagt så mener jeg det har gått utrolig fint til tross for omstendighetene. Jeg håper og tror at vi har fått til det gode samspillet som jeg opplever at forbundsstyret er kjent for.

Vi tok en prat med Rita i Sommerintervjuet. Bli bedre kjent med henne her.

Vindu for å synliggjøre korps

Ingolf Rokseth er leder for regionstyret i NMF Trøndelag. I likhet med Rita har han savnet fysiske styremøter.
– Her i Trøndelag hadde vi styreseminar for et par uker siden. Da møttes vi fysisk for første gang siden 10. mars 2020. Det var godt å få sitte sammen igjen, selv om vi har blitt ganske god på digitale møter. Det er ofte effektive møter, det blir jo sjeldent småprat eller lange pauser, ler han.

For de fleste har det vært et savn å ikke kunne møtes fysisk, noe Rokseth ser på aktivitetsnivået i Trøndelag.
– Korpsene har kommet godt i gang med aktiviteten. Korpsøvelser er tilnærmet normale, og vi har god påmelding til SteinkjerSpæll, som arrangeres i slutten av oktober.

Ingolf Rokseth forteller at det er høyt aktivitetsnivå blant korpsene i Trøndelag.

Fremover vil regionstyret i Trøndelag ha politisk arbeid og korpsbygging som to satsningsområder. I tillegg gleder de seg til de landsdekkende arrangementene som skal foregå våren 2022.
– Vi gleder oss veldig til NM janitsjar i april. Det er tre år siden sist det ble arrangert og vi ser frem til å ta imot korps fra hele Norge. Vi er også veldig stolt av å presentere programmet til Hellsymposiene og Ungdomskonferansen. Her er det noe for alle, dirigenter og styremedlemmer i alt fra voksenkorps til aspirantkorps, og ikke minst et kjempeflott program for engasjerte ungdommer.

Men først er det ledermøte som skal foregå på Hell i Trøndelag. Presidenten gleder seg til å ønske velkommen til et møte med utrolig spennende saker på dagsordenen, og nevner spesielt strategiplanen for NMF.
– Vi har hatt fantastiske ansatte og tillitsvalgte som har snudd seg rundt og utviklet nye måter å gjøre ting på og bidratt til at korpsene skal ha det best mulig. Nå løsner det heldigvis – denne tiden fremover må vi utnytte best mulig for å få korpsene i gang igjen og viktigst; arbeide med rekrutteringen og utviklingen. Jeg mener vi nå har et vindu for å synliggjøre den fantastiske hobbyen som korps er, og bruke dette potensialet som det gir oss, avslutter hun.