Holm ble offentliggjort som RØST-dirigent i pandemiens spede begynnelse. Dette gjorde at det tok tid før han fikk ha sin første ordentlige samling med korpset, men i september i fjor kunne han endelig samle korpset.

– Fra korpsets første samling i september til påskesamling på Ål. Hva har vært noen av høydepunktene for deg i ditt første ordentlige år som RØST-dirigent?
– Jeg synes egentlig alle samlingene har hatt sin egen verdi. Samtidig var det kanskje ekstra stas å spille i Lindemannsalen på NMH (november-samlingen, red.anm.), nettopp fordi denne salen er så spesielt egnet for akustisk musikk, påpeker han.

– Og det er jo DET vi driver med. Jeg tror egentlig alle musikantene hadde følelsen av at dette var en bra sal å spille i, smiler Holm.

Arbeid med basics

Han forteller om et korps som har utviklet seg fra samling til samling.
– Ja, alle musikantene har hatt en veldig god utvikling gjennom året. Både som korps, grupper og individuelt. Jeg synes det er gøy med disse ungdommene fordi de er villige til å strekke seg langt for å få til det vi jobber med: Intonasjon, rytme og tempofølelse, forteller dirigenten. Han fortsetter:

– I tillegg har vi kunnet jobbe mye med balanse og dynamikk, og ikke minst utvikle vårt eget musikalske utrykk. Jeg følte vi var på vei med akkurat dette på samlingen i Ål, smiler han.

– Datoer er satt for neste sesong, og nå begynner arbeidet med å spikre innholdet. Er det noe spesielt du vil jobbe med det neste året?
– Neste år kommer jeg til å fokusere på de samme tingene, og samtidig også utvikle repertoaret noe. Kanskje vi skal ta litt flere sjanser…?

Større glede er grunnen

I forberedelsene til neste sesong har vi åpnet for påmelding til supplerende prøvespill – på alle instrumenter.

Interessert? Se her!

Geir Holm er krystallklar på hvorfor ambisiøse og flinke musikanter bør melde seg på:
– Ungdommer bør være interessert i RØST fordi her treffer de ungdom som har den samme interessen som en selv, forteller han, og utdyper:

– Det handler om å spille og arbeide med musikk, og å lære mer så en får større glede av musikkfaget. Det gjelder enten man ønsker å la det bli et levebrød i fremtiden eller en hobby for livet. Og så har vi det veldig bra sosialt, og det er også viktig, avslutter han.

RØST avsluttet den ordinære sesongen med en flott konsert i Ål kulturhus, men du kan oppleve korpset under Korpsfest 4. juni i Oslo. Dette vil du ikke gå glipp av!

RØST avsluttet sesongen på Ål kulturhus.
Foto: Ole Johs. Brye