Årets konferanse åpnet med fengende kletzmermusikk av blåsekvintett fra Kongelige Norske Marines Musikkorps. Marinemusikken, som korpset kalles på folkemunne, feirer 200-årsjubileum i år. I den anledning vil de «ut til folket», og ønsker mer kontakt med amatørkorpsbevegelsen. De fleste musikerne i korpset startet å spille nettopp i lokale skolekorps, og mange jobber også som dirigenter i ulike korps i dag.

Etter den offisielle åpningen overtok Tryg-direktør Espen Opedal scenen. Opedal startet å dirigere aspirantkorps allerede som 15-åring, og han har dirigert både skolekorps og voksenkorps i en årrekke. Han fortalte levende om hvordan han takket være sin korpsbakgrunn hadde mye ledererfaring lenge før han tok utdannelse innen dette. Han omtaler både korpset sitt og sine 1600 ansatte som «flokken sin», og jobber daglig med hvordan frivilligheten og bedriften kan lære av hverandres måte å tenke på. Det ble stort engasjement, og deltakerne kunne også ta med seg konkrete tips hjem til korpsene sine.

 

Konferansen fortsetter videre med kurs for både dirigenter, styrerepresentanter og materialforvaltere, hvor deltakerne kan hente både inspirasjon og praktiske tips til bruk i korpshverdagen.

Kvelden er satt av til festmiddag, sosialt samvær, og sist, men ikke minst, øvelse og konsert med konferansens eget korps, Bølgeblikkbandet.

Her kan du lese mer om alt som skjer på Sørkonferansen.