Fredrik Ødegård fra Jessheim Hovin og Mogreina Skolekorps er for sommerkurs-veteran å regne.

– Jeg har vært med på syv sommerkurs før, og til sommeren blir det mitt andre år på Svart kurs, forteller han, og avslører at han er «godt oppdratt» hjemmefra:

– Både hun og pappa gikk sommerkurs da de gikk i skolekorps, og de mente det var obligatorisk for alle å være med på sommerkurs, ler han.

Enig? Meld deg på her

 

Kalenderen for 2021 er spikret – og vi gleder oss til vi igjen kan fylle sommeren med herlig musikk, sterke følelser og nye vennskap!

Åslaug-Sofie Kjølberg Bjørnstad fra Klemetsrud skolekorps er påmeldt det røde kurset på Skjeberg fhs i august. Hun deltok på kurs for første gang i fjor:

– Jeg lærte jeg veldig mye, og syntes det var spennende å dele rom med en jeg ikke kjente fra før. Nå gleder jeg meg bare til neste sommer, smiler hun.

Men hva er det som gjør sommerkurs så bra?

 – Det beste med sommerkurs er det sosiale. Det gode miljøet, og spesielt på Viken, gjør at man får mange nye venner og blir kjent med masse kule folk, mener Fredrik. Åslaug-Sofie svarer slik:

– Man blir mye flinkere til å spille, du får nye venner og så er det jo alltid er spennende å oppleve noe nytt!

Oppfordring!

Fredrik nikker, og sender følgende oppfordring til alle korpsvenner i regionen:

– Ved å være med på sommerkurs får man en større forståelse av musikk og gleden av å spille sammen med andre flinke musikanter. Du møter flinke instruktører og dirigenter, og man skjønner hvor gøy det kan være å spille i korps.

Trenger du flere grunner? Her er all info om kursene våre!