Musikalsk utvikling viktigst

– Distriktmesterskapet er en stor begivenhet for oss, og ved å delta får korpset vist seg frem i distriktets kulturliv. De får også truffet og hørt andre musikanter med samme hobby og interesser, forteller Ingrid Faller, som er sekretær i Østre Fredrikstad skolekorps. Hun mener det er viktig å se på mesterskapsdeltakelsen som noe mer enn en konkurranse, og at musikantene får musikalske mål å strekke seg mot.
– Det er viktig å huske at konkurransen er et mål, mens prosessen er det viktigste og mest utviklende. Musikantene får trening i å prestere foran et publikum, og både korps og dirigent mottar konstruktive tilbakemeldinger som kan være et nyttig verktøy på den musikalske reisen videre.

Les mer om mesterskapet

– Hvordan forbereder dere dere til konkurransen neste år?
– Våre dirigenter legger opp en målrettet øveplan for perioden, som inkluderer øvelser og seminarer. Med tanke på øvelser og seminarer vil vi i tillegg til våre dirigenter leie inn dyktige instruktører på de ulike instrumentene, forteller Faller. Men hun understreker:
– Det er også viktig at musikantene tar ansvar for egen læring, og er motiverte for å legge ned en innsats mellom hver øvelse.

– Veldig spennende deltakelse

Østre Fredrikstad Skolekorps stiller med en fersk gjeng på Distriktmesterskapet neste år.
– Dette blir første mesterskapsdeltagelse fra den gjengen med musikanter vi har i korpset nå, så dette blir veldig spennende for oss alle. Men vi har en gjeng flotte unger, hvor de fleste i hovedkorpset er fra 10 år og nedover, som står på og syns det er kjempemorsomt å spille i korps, smiler korpssekretæren. Hun forteller om et korps i vekst:
– Etter flere år med liten rekruttering opplevde vi at nitten nye musikanter møtte opp på rekrutteringsøvelsen vår i år, og den gode gjengen med musikanter vi har i hovedkorpset er en stor inspirasjon for de nye. I tillegg er vi heldig å ha en fin og stor drilltropp, så disse ungene gir oss stor tro på fremtiden for korpset.

– Hva er planene for resten av 2016?
– Våren i 2016 vil bestå av forberedelser til distriktmesterskapet og innøving av marsjer til 17.mai. Så pleier vi alltid å avslutte vårsemestret med en sommertur. Det er alltid hyggelig og sosialt, forteller Faller.
– På høsten blir det nok tid for en høstkonsert og vår tradisjonelle julekonsert. Utover dette skal vi kose oss på øvelsene. Det er viktig med et godt miljø i korpset og vi vil at alle skal trives med korps som hobby, avslutter hun.

Vi ønsker lykke til med forberedelsene til neste års mesterskap!