Musikalsk leder Tanja C. Ikonen (tidligere Räsänen) har hatt en fin vår og sommer på prøvespill for RØST (Regionkorps Øst).

– Det har virkelig vært et privilegium å høre så mange gode prøvespill i løpet av de siste månedene, så mine forventninger til korpset er veldig høye. Jeg vet at korpset er satt sammen av meget talentfulle og motiverte musikere, så dette lover virkelig godt, smiler hun.

Dirigenten har merket seg en utvikling på prøvespillene.

– Det har vært fint å se at kjennskapen til RØST er mye sterkere enn tidligere år. Og det er godt å se at mange musikere har valgt klassisk musikk som selvvalgt for audition, og at de leverer den med så mye sensibilitet og lidenskap. Det er en trend jeg er veldig glad for å se!

RØST gir håp

Prøvespillene har også gitt henne et nytt perspektiv. Tanja blir tenksom.

– Jeg er bekymret for verdens hastighet i dag. Alt må skje så fort og effektivt. Evnen til å konsentrere seg om ett mål eller én oppgave over tid er blitt en forsvinnende naturressurs, mener hun, men understreker at hun er håpefull.

– Å kunne fremføre store klassiske musikkstykker teknisk godt og samtidig kunne nyte konserten selv, krever mange timer med øving i dyp konsentrasjon, så jeg er glad for å se at verden fortsatt har håp. RØST-prøvespillene viser det, smiler hun.

– En ny kontingent venter til helgen. Noen spesifikke forhåpninger eller mål for dette korpset?

– Jeg føler for å gjenta meg selv, men målet er fremdeles å lage uforglemmelige musikalske opplevelser, både for oss som musikere i RØST og for publikum, forklarer hun. Og hun vet hvordan korpset skal komme dit.

– Jeg håper musikerne fortsetter å jobbe med disiplinert arbeidsmoral og gode øvingsrutiner, men mest av alt med ekstrem glede av å lage musikk sammen. Jeg håper vi vil kunne gjøre RØST 2018-2020 til «The Røst», med en lagånd og musikalske opplevelser av høy kvalitet som korpset vil lengte etter når de blir eldre, smiler hun.

Deler scenen med rollemodeller

Helgens samling avsluttes med felleskonsert. Sammen med regionkorpset sitter Lillestrøm Musikkorps, et av Europas aller beste konsertkorps. Dirigenten mener samarbeidet er viktig for RØST:

– Det er egentlig ganske enkelt: alle trenger rollemodeller. Det er så mange ekstreme gode musikere i Lillestrøm MK, og de lager detaljert, godt forberedt høykvalitetskonserter fulle av glede, mener hun.

Les hva Lillestrøm Musikkorps tenker om samarbeidskonserten

– Dette blir et perfekt eksempel for RØST-musikantene og publikum på hva et amatørkorps kan gjøre på sitt beste, så her er det bare å lytte og lære.

Det skal vi!

Opplev RØST og Lillestrøm Musikkorps i samspill på søndag!

Info om konserten her

Tanja Ikonen leder RØST