– Å delta i et korpsmesterskap gir en mulighet til læring, og innsikt i hvordan bygges musikk opp. Det å få utfordrende musikk også for de eldste musikantene, og sammen med de yngre i fellesskap bygge opp musikken, det er en viktig erfaring mener Jenny Åsmul, leder i korpset. Hun forteller om et korps som fokuserer ekstra på detaljer i musikken og å være oppmerksom på nyanser.
– Vår dirigent jobber tett sammen med musikantene for å velge musikken sammen. Spesielt involveres de eldste musikantene, så de får muligheten til å ta litt større ansvar og få være med å påvirke og lære hva som er viktig når man skal velge musikk til en konkurranse, forklarer hun.

Alt om Distriktmesterskapene i NMF Øst her

Vi gjenta suksessen

Korpset har allerede begynt innøvingen.
– Vi har selvfølgelig både seminarer og ekstraøvelser. I tillegg jobber de mye i instrumentgrupper under øvelser, der en eldre musikant er gruppeleder. Og så har vi eksterne instruktører ved et seminar, ramser Åsmul opp. Korpset har tidligere hevdet seg i toppen.
– I 2015 vant vi 2. divisjon under Distriktmesterskapet i Lørenskog. Det var stort! Det var så fantastisk å se dem vise glede og stolthet for det de hadde klart, husker lederen.

Neste år feirer korpset 10 års-jubileum som samlet korps.
Strømmen skolekorps og Skjetten jente- og guttekorps startet samarbeid med felles styre 2007. Vi slår oss nå sammen til et korps også formelt. Vi har ikke bestemt enda hva vi skal gjøre, men vi kan jo ikke gå glipp av en feiring så noe blir det, smiler Åsmul. Men først er det altså Distriktmesterskapet som står i fokus på nyåret.
– Jeg antar musikantene både gruer og gleder seg, rett og slett grugleder seg. Men jeg tror nok de gleder seg mest. De er dedikerte og vil yte sitt beste for seg og sine korpsvenner, avslutter Åsmul.

I mars neste år får vi se og høre resultatet!

Voksenkorpsene møtes til dyst på Lillestrøm, under Regionmesterskapet.
All info om mesterskapet her

Strømmen og Skjetten Skolekorps vinner

Jubel og glede da Strømmen og Skjetten Skolekorps vant 2. divisjon i 2015