Utviklingsprisen
Utviklingsprisen ble for første gang delt ut i 2014.
Alle korps i Rogaland kan søke. Prisen er på kr 10 000,-
Søknadsfrist er 25. mai 2020.
Kriterier for tildeling av pris
Kr 10 000,- tildeles et korps som har vist en utvikling over tid innen ett eller flere av følgende områder:
– økt rekruttering
– musikalsk utvikling
– samarbeidsprosjekt mellom skolekorps og voksenkorps
– samarbeid med andre institusjoner i nærmiljøet
– godt ungdomsarbeid
Prisen skal stimulere til vekst, samt honorere godt arbeid som er nedlagt.
Korps kan søke selv, eller blir foreslått.
Regionstyret vurderer innkomne søknader og er ansvarlig for tildelingen.
Tildelingen kan ikke påklages.
Søknadsfrist 25. mai 2020.
Søknad sendes til:
eller
NMF Rogaland
Sandvigå 7
4007 Stavanger
2014: Oltedal Brass Band
2015: Solvang & Skåredalen Skolekorps
2016: Musikkorpset Gjallarhorn
2017: Sevland Skulekorps
2018: Haugesund Janitsjarorkester, Jåtten Skolekorps og Tasta Skolekorps
2019: Stavanger Kommunes Korps og Nærbø Skulekorps
Regionstyret vektlegger velbegrunnede søknader.
Søknader til tildelte korps 2019
Nærbø Skulekorps Søknad om utviklingsprisen 2019
SøknadUtviklingsprisen2019 Stavanger kommunes korps
I denne artikkelen finner dere søknadene til vinnerne i 2018.
https://musikkorps.no/utviklingsprisen-2018-rogaland/
10 tips om søknadsskriving
Det holder ikke bare med en god ide. For å få penger til et spennende prosjekt, må det også skrives en god søknad.
Her er ti tips fra LNU om hvordan du skriver en god søknad:
1. Vurder kritisk om dere skal søke om støtte
Å søke om støtte til et prosjekt er mye arbeid. Vær derfor helt sikker på at den støtteordningen dere søker om støtte fra, er den riktige for dere.
2. Bruk retningslinjene aktivt
Retningslinjene er din venn! Uten retningslinjer ville det være veldig vanskelig å skrive søknader. Bruk retningslinjene aktivt i skriveprosessen, og husk at det er deres oppgave å argumentere for hvorfor prosjektet deres faller inn under støtteordningens retningslinjer. Hvis retningslinjene er uklare, ta kontakt med støttegiver i god tid før søknadsfristen.
3. Vær bevisst på hvem som er mottaker av søknaden
Skreddersy alltid søknaden til den støtteordningen dere skal søke penger fra. Husk at forskjellige mottakere kan legge forskjellig mening i det samme utsagnet. Et tips er å tenke hva dere selv ville sett etter hvis du hadde vært mottaker, og at dere får noen som ikke kjenner prosjektet til å lese gjennom søknaden før dere sender den.
4. Tenk at dere skal selge dere selv
For å skrive en god prosjektsøknad må dere både selge en prosjektidé, selge organisasjonen deres og selge organisasjonens evne til å gjennomføre prosjektet. Det er som regel begrenset med penger til fordeling, og det er deres oppgave å gi støttegiver gode argumenter for at akkurat dere skal få det dere søker om.
5. Jobb grundig med målformuleringer
Målstyring er viktig av flere grunner. Det sikrer at prosjektet er i samsvar med organisasjonens overordnede mål, og det sikrer at man har en felles forståelse for prosjektet. Målstyring er også avgjørende for å kunne måle resultatene av prosjektet i ettertid. Det er viktig at alle parter som deltar i prosjektet blir enig om målene sammen
6. Spør, spør, spør
Bruk tiden i forkant av søknadsfristen til å få avklart uklarheter. Det er bedre å spørre en gang for mye enn en gang for lite. Si «ja takk» til alle tilbud om veiledning og kurs, man blir aldri utlært. LNU har egne kurs om søknadsskriving
7. Forklar, forklar, forklar
Forklar heller litt for mye enn litt for lite i søknaden. Leseren av søknaden er svært sjelden ekspert på hvordan din organisasjon jobber. Hvis dere for eksempel skal holde et ledertreningskurs, må dere forklare hva som skal skje, hvem som skal delta, hvilken metoder dere skal benytte osv. Bruk eksempler og tidligere erfaringer.
8. Pass på sammenhengen mellom budsjett og søknad
Budsjettet er et viktig vurderingsgrunnlag for støttegiver. Det er derfor viktig at budsjettet er oversiktlig. Pass på at det skal være sammenheng mellom hva dere skriver i søknaden og linjene i budsjettet. Dersom prosjektet består av flere aktiviteter i løpet av prosjektperioden må dere lage underbudsjett for hver aktivitet.
9. Bruk tidligere erfaringer
Hvis prosjektet dere søker om støtte til har pågått over lenger tid, bør dere bygge søknaden på rapporter som er skrevet. Hvis prosjektet er nytt kan dere bruke erfaringer fra lignende prosjekter eller ta kontakt med andre organisasjoner.
10. Sjekk tidsfrister
Dobbelsjekk alle tidsfrister for støtteordningen. Få støttegivere har fleksible tidsfrister. Et lurt tips er å lage en aktivitetskalender med alle tidsfristene. Hvis dere på grunn av for eksempel sykdom ser at dere ikke vil klare å holde tidsfristen, må dere så snart som mulig ta kontakt med støttegiver for å finne ut hvilke muligheter som finnes for utsettelse.
Kilde: LNU