Sjasmin Reitehaug skal være kursleder på kursene på Sagene Festivitetshus, og gleder seg vilt til å gjenta fjorårets moro:
– Sommerkurs er noe av det gøyeste jeg vet, jeg hadde gleden av å være kursleder på Sagene i fjor, og derfor hadde jeg veldig lyst til å være musikalsk leder på dette sommerkurset igjen i år, forteller hun. Hun må regnes som en sommerkurs-veteran:

– Jeg har selv vært med på sommerkurs siden jeg var 9 år. Siden den gang har jeg vært elev, nattevakt, aktivitetsansvarlig, administrativ leder, instruktør og altså musikalsk leder i fjor, smiler hun.

Også Carl-Martin Schaathun var musikalsk leder i fjor. Også i år skal han lede et rødt kurs – denne gang på Skjeberg!
– Nivået i fjor var så høyt! Det er utrolig morsomt og givende å ha muligheten til å lede musikantene til å få til noen ganske utfordrende stykker på en liten uke, så jeg kan love en uke der vi kjører på, ler han. Han nøler ikke med å oppfordre alle til å bli med på kurs:

– Hvis man liker å spille masse, ha det utrolig fint sosialt, og på toppen av det hele liker å få bank i kanonball er sommerkurs helt klart tingen for deg!

Alt om sommerkurs

Maja Bjørhei, som skal være kursleder på gult kurs samme sted, lover noen heftige kursdager:
– På gult kurs kommer vi til å spille masse forskjellig musikk, spille i store og små ensembler, leke, lære om nye og spennende temaer og ikke minst ha det gøy, lover hun. Hun føler seg privilegert:
– Jeg syns det er utrolig stas å få jobbe med ivrige barn og unge som interesserer seg for musikk. Sommerkurs var alltid sommerens høydepunkt da jeg var yngre, og jeg har lyst til å bidra til at andre får oppleve det samme.

Lang liste med grunner

Bjørhei sliter med å begrense seg når vi ber om én god grunn til å melde seg på kurs:
– Jeg syns man skal melde seg på sommerkurs fordi man får muligheten til å bli kjent med mange andre på samme alder med samme interesse som deg, få nye venner, lære mer om å spille ditt instrument fra superflinke instruktører og ikke minst spille kul musikk sammen i et stort korps, ler hun.

Reitehaug er enig, og lover nysgjerrige foresatte musikanter i retur som er både flinkere og tryggere med instrumentet:
– Det er en fantastisk mulighet til å få spille sammen med mange andre barn og bli kjent med nye musikanter! Samtidig er du så heldig å få instruktør som kan hjelpe deg med noter og kanskje kan de til og med lære deg noe nytt på instrumentet ditt! Jeg gleder meg til å møte deg – dette blir gøy!

Bli med på moroa – meld deg på sommerens vakreste eventyr: musikkorps.no/sommerkursost