Emma er 16 år, og driller i Skedsmo Drill. Under VM stiller hun i 1 baton.

Hva gleder du deg mest til med VM drill? 

Jeg gleder meg til å se på gode drillere fra hele verden, og til å få inspirasjon.

Hvorfor begynte du med drill? 

Det var åpen dag i Skedsmo skolekorps, og jeg dro for å prøve ut ulike instrumenter. Her var det også noen drilljenter, og jeg syntes drill så veldig spennende ut og spurte med en gang om jeg kunne få begynne på det også. Første året spilte jeg både i korpset og drillet, men jeg fant raskt ut at drill var det jeg ville drive med.

Emma i aksjon

Har du noen spesielle ritualer du må gjøre før du går ut på gulvet i konkurranse?

Jeg må ha noen minutter alene der jeg hører på musikk og fokuserer. Rett før jeg går på gulvet kan jeg ikke snakke om drill, men gjerne snakke om alt mulig annet. Grunnen til dette er at jeg blir veldig lett nervøs, og ønsker å tenke på andre ting før jeg skal på gulvet.

Hva er ditt beste drillminne?

Mitt beste drillminne er da vi i Skedsmo drill vant EM i exhibition i 2016.

Har du satt deg noen konkrete mål for VM?

Jeg synes det er ganske skummelt å konkurrere, spesielt alene. Derfor er målet mitt å prøve å kose meg litt og nyte det mens jeg er på gulvet. Nerver kan ofte ta over, men jeg ønsker å glede meg over denne muligheten på hjemmebane.

Hva er dine sterkeste sider på parketten?

Jeg liker flips, og fokuserer på å drille med god flyt. I tillegg er jeg flink til å huske programmer og tellinger, noe som fører til at jeg er trygg på programmene mine og sjelden glemmer hva jeg skal gjøre.

Vi ønsker Emma lykke til i VM drill på Lillehammer! All informasjon om arrangementet ser du her.

Bli bedre kjent med utøver Marie Odinsen.