Av 19 søkere er det nå bestemt hvem som blir de fire første deltakerne til prosjektet «Nye Stemmer». Musikksjef i NMF, Rune Hannisdal, kan fortelle at det var høyt nivå blant søkerne.
– De deltakerne som ble valgt ut er alle svært talentfulle komponister som er på god vei til å finne sitt eget uttrykk. Sammen med Torstein og Svein Henrik, er jeg sikker på at det blir mange gode diskusjoner og erfaringsutveksling til glede for både mentorer og deltagere. Jeg gleder meg til å være «flue på veggen»!

«Nye Stemmer» er et prosjekt som NMF har fått støtte til og med 2023 fra Dextra. Det gir også deltagerne en unik mulighet til å være med å forme og bidra slik at de får maksimalt utbytte av prosjektet. Tanken er at det skal rekrutteres nye deltagere våren 2022. Det blir to fysiske samlinger, samt digital oppfølging med hver enkelt deltaker. På siste samling vil deltakerne få mulighet til å jobbe med ferdige verk eller utforske ideer sammen med et ensemble. Det har vært viktig for mentorene Torstein Aagaard-Nilsen og Svein Henrik Giske, å ha med dirigentdelen i prosjektet. Hannisdal forteller at det er mye læring gjennom dirigentrollen. Ved å dirigere vil deltakerne få en praktisk læringsarena for å forstå hvordan musikken fungerer. I tillegg til komponering, vil også deltakerne få opplæring om hvordan de skal gå frem for å publisere og promotere musikken sin.

Torstein Aagaard-Nilsen og Svein Henrik Giske har fått utfordringen med å forme prosjektet, slik at det adresserer noe de selv gjerne skulle hatt tidlig i komponistkarrieren. Les mer om «Nye Stemmer» her. 

Bli kjent med deltakerne

Maren Elise Ingeberg er 23 år og kommer fra Drammen. Hun startet i Konnerud skolekorps og på Drammen kulturskole, før det ble musikklinjen på St. Hallvard videregående skole, Toneheim Folkehøgskole og studier på Griegakademiet i Bergen. Maren spiller også  i Dragefjellets Musikkorps.

Maren fikk smaken på det å skrive musikk i faget arrangering/komponering på videregående. Hun kan ikke huske når hun bestemte seg for å satse videre, men plutselig hadde hun søkt folkehøgskole og studier med komposisjon. Det var hennes direksjonslærer, Bjørn Sagstad, som oppfordret henne til å søke på Nye Stemmer.

Det siste året har Maren lært at det ikke alltid er lurt å legge så mange planer for fremtiden. Først skal bachelorgraden fullføres, så blir det kanskje praktisk-pedagogisk utdanning (PPU). Den eneste fremtidsplanen som er 100 % sikker akkurat nå er at Maren skal utnytte seg av de mulighetene som dukker opp!

Den eneste fremtidsplanen jeg er 100% sikker på akkurat nå er at jeg skal utnytte mulighetene som dukker opp!

Komponist og mentor i «Nye Stemmer», Torstein Aagard-Nilsen, var gjest i NMF-aktuelt sammen med musikksjef Rune Hannisdal, hvor de fortalte om prosjektet. Se sendingen her. 

 

Arian Pedersen er 19 år gammel og kommer fra Vetås/Sæbø i Alver kommune. Han startet i Sæbø Skulemusikklag, og har senere spilt i Salhus Musikklag, Radøy brass og Kleppe Musikklag. Dette året har Arian vært elev ved Manger Folkehøgskule og i høst starter han som student ved Norges Musikkhøgskole, hvor han skal studere komposisjon.

Arian startet å skrive musikk i sommerferien 2017. Alle vennene hans var på ferie og han kjedet seg hjemme, da han bestemte seg for å prøve å skrive musikk. Senere har han skrevet musikk for forskjellige besetninger, blant annet korps.

Nå ser Arian frem til en ny hverdag som student og gleder seg til å dykke dypere inn i konseptet komposisjon. Men allerede i slutten av juni skal han gi ut en EP med musikk for tuba og vibrafon.

Jeg begynte å skrive musikk sommeren 2017 som et produkt av brakkesyke i sommerferien.

Torbjørn Haaland er 22 år gammel, kommer fra Stord og har spilt slagverk i flere korps. I 2008 startet han i Sagvåg skulekorps og har senere spilt i Sagvåg musikklag, Stord Musikklag, Bømlo Janitsjar, Hasle Brass og Oslofjord Brass. Torbjørn har vært elev ved Toneheim Folkehøgskole og studerer i dag komposisjon ved Norges musikkhøgskole.

Aleksander Haga Tveit, som både dirigerte og skrev musikk til skolekorpset, har vært en inspirasjon for Torbjørn. Torbjørn kan fortelle at han alltid har vært veldig opptatt av hvordan musikk fungerer, hvordan den er skapt  og hva den gjør med lytteren. Som deltaker i Nye Stemmer ønsker han å lære mer om sjangeren han er vokst opp med.

Torbjørn ser for seg at han vil jobbe mye i korpsmiljøet i fremtiden. Målet er å kunne leve som komponist, gjerne på tvers av sjangre, samtidig som han vil satse på en lærerkarriere innenfor komposisjon.

Eg ser for meg at eg vil jobbe mykje i korpsmiljøet i framtida.

 

Mentor Svein Henrik Giske ble i 2020 nominert til Musikkforleggerprisen i klassen klassisk/samtidsmusikk.

MENTOR: Svein Henrik Giske skal være mentor sammen med Torstein Aagaard-Nilsen på prosjektet «Nye stemmer». Her dirigerer han Askøy Brass Band.


Oskar Halvorsen
er 22 år gammel og kommer fra Oslo. Oskar startet på slagverk i Lørenskog skolekorps og spiller nå i Lørenskog musikkorps. I tillegg har han spilt piano i mange år og går nå siste året på bachelorgraden i klaver hos Christian Ihle Hadland på Barratt Dues musikkinstitutt.

Oskar har komponert siden 2009. Korps er et ensemble han liker å skrive for, og gjennom prosjektet Nye Stemmer ønsker han å videreutvikle sine ferdigheter på dette feltet. Oskar sier at det å skrive for store ensembler er noe han synes er fascinerende, samtidig som Norge har et svært bra og levende korpsmiljø. I tillegg er Torstein Aagaard-Nilsen en komponist han ser opp til, så det var også en motivasjonsfaktor for å søke.

Etter bachelorgraden planlegger Oskar å starte på en master. Han ønsker å fortsette å utvikle seg som komponist og dirigent, og målet er å leve av piano, komposisjon og direksjon.

Torstein Aagaard-Nilsen er en komponist jeg ser opp til, så det var også en faktor da jeg bestemte meg for å søke.