Korpset stiller i 1. divisjon i Lørenskog, og kjemper dermed om tittelen Regionmester under årets Distriktmesterskap!
– Vi snakker ikke så mye om konkurranseaspektet. Vi behandler det som en konsert der vi får tilbakemeldinger på prestasjonen. På øvelsene snakker vi mest om hvordan vi kan spille musikken best mulig, og forsøker lære å være musikalsk objektive som vanlig, forteller dirigent Tomas Austestad.
– Alle korps gjør en musikalsk reise. På papiret har man én vinner, men alle som går ut av lokalet og er fornøyd med egen innsats er vinnere uansett poengsum, mener han.

Fellesskapet viktig

Austestad forteller om et korps som ser seg selv i en større sammenheng.
– For korpset er hele årsaken til at vi melder oss på å komme oss ut og høre andre korps, og få vise andre hva vi kan. Det har vi gjort hvert år, fordi korps sjelden treffer andre korps på samme måte som fotballag treffer andre fotballag, påpeker han.
– Det er viktig å vite og å se at man ikke er alene, slik det i blant kan føles! Og det er alltid spennende å spille en konsert for andre enn foreldre og nærmiljø. Det gir oss evnen til å jobbe enda mer i dybden av musikken, der hver enkelt musikant strekker seg litt ekstra.

Telepatisk dirigent

Musikantene gleder seg, og satser på å være godt forberedt på mesterskapsdagen:
– På mesterskapet for tre år siden skulle vi fremføre en konsertmarsj med en helt sentral skarptrommestemme, men en ivrig dirigent slo opp før han sjekket om alle var klare, ler styremedlem Tore Johansen fra skolekorpset. Men det endte godt.
– Den stakkars skarptrommisen stod opp ned i et hjørne, med hodet i en notesekk og lette febrilsk etter notene sine, som lå igjen på omkledningsrommet. En telepatisk samtale med dirigenten senere, stod musikanten på plass og spilte stemmen sin. Plettfritt, sådan!

– Hva gleder musikantene seg mest til?
– Vi håper på full sal, for det er så gøy å spille for mange folk! Og så gleder vi oss til turen i heisen på Lørenskog hus. Og vafler!

Skui og Emma Hjorth skolekorps skal, etter marsjsesongen, på sommertur til Tønsberg en helg i juni.
– Vi skal også delta på «Korps i Friluft» og holde julekonsert som tidligere år, men det meste dreier seg om planleggingen av neste år. Vi skal selvsagt slå stort på de største trommene i 2017 da vi feirer 100-års-jubileum, avslutter Tore Johansen.

Vi ønsker korpset lykke til – vi sees til helgen!
Alt om mesterskapet