Amalie er 14 år, og driller for Manstad drilltropp. I VM stiller hun i 1 baton og 2 baton.

Hva gleder du deg mest til med VM drill?

Jeg gleder meg mest til å stille i et stort mesterskap på hjemmebane, og til å stå på gulvet og representere Norge.

Hvorfor begynte du med drill?

Mamma er hovedtreneren i Manstad Drilltropp, så jeg har vært med på treninger og konkurranser fra jeg var liten. Jeg begynte ikke med drill før i slutten av første klasse. Hun har senere fortalt at jeg satt stille og så på de store jentene drille, og når jeg kom hjem viste jeg mamma det jeg hadde sett  jentene gjøre på treningen mens jeg ropte: «Mamma, se på meg nå!». Jeg syntes det var litt flaut at de store jentene skulle se meg drille, så jeg ventet til jeg kom hjem.

Har du noen spesielle ritualer du må gjøre før du går ut på gulvet i konkurranse?

Amalie under EM 2017

Først går jeg på do, så drikker jeg litt vann, før jeg står alene og går i gjennom programmet og sier til meg selv «dette klarer du» for å gjøre meg mental klar.

Hva er ditt beste drillminne?

Mitt beste drillminne var når jeg stilte i EM Majorette for første gang i Frankrike 2012. Da var jeg 9 år og den yngste i troppen. Vi ble Europamestere i Parade Corps Juvenile det året.

Hvilken prestasjon er du mest stolt av så langt?

Presentasjonen jeg er mest stolt av så langt er da jeg kom til finalen i 2 baton i EM 2017, jeg koste meg på gulvet og endte opp med en 5. plass og medalje.

Hvem er ditt forbilde?

Mine forbilder er Linn Kvade Rannekleiv, Dana Vaïtilingom, Savannah Miller og Karissa Wimberly.

Har du satt deg noen konkrete mål for VM?

Mitt mål for VM er finale i begge kategorier, men jeg vet det kommer til å bli vanskelig. I år stiller jeg for første gang i juniorklassen, og der er det mange flinke fra blant annet USA og Nederland.

 

Vi ønsker Amalie lykke til i VM drill på Lillehammer! All informasjon om arrangementet ser du her.

Les også: Bli bedre kjent med Marie Odinsen og Emma Evans Haaland.